Düzenlemeler

2023-05-18 14:32:00

“Yanlış olan Atatürk'ün adını kullanarak siyaset yapanlar”

AK Parti Aydın Milletvekilleri AK Parti Çine İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, partililerle buluştu. AK Parti Aydın Milletvekili seçilen Mustafa Savaş, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in eşi Tuba Dinçer’in "Atatürk yanlış milleti kurtarmış" sözlerini eleştirerek, “Yanlış olan Atatürk'ün adını kullanarak siyaset yapanlar” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

28. Dönem AK Parti Aydın milletvekili seçilen Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen, Çine’de partililerle bir araya gelerek teşekkür ziyaretinde bulundu. AK Parti Çine İlçe Teşkilatını ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekillerini AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, Gençlik Kolları Başkanı Kaan Namlı ve partililer karşıladı. Kandemir, seçilen milletvekillerine başarılar dileyerek, “28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar Cumhurbaşkanı yapmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hep beraber yine güçlü bir şekilde sandığa gideceğiz. Çine olarak Cumhurbaşkanlığı seçim oylarını artırdık ve partimizin oyunu koruduk. Türkiye yüzyılını 29 Mayıs’ta inşallah başlatacağız” dedi.

“AK PARTİ MECLİSTEKİ EN BÜYÜK PARTİ OLDU”

AK Parti Aydın Milletvekili seçilen Ömer Özmen, “Tüm parti teşkilatı bu seçimin yüz yılın seçimi olduğunun bilincinde olarak gece gündüz demeden çalıştılar, gayret ettiler ve hamdolsun Cumhur İttifakı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çoğunluğu sağladı. Cumhurbaşkanımız da maalesef sistemin azizliğinden elli artı birden dolayı ilk defa ikinci tura kaldı. Yüzde kırk dokuz buçuk oy almasına rağmen en yakın rakibine iki buçuk milyondan fazla fark atmasına rağmen ikinci tura gidiyoruz. Milletimiz Cumhur İttifakı'nın partilerine güçlü bir destek vererek terörle arasına büyük bir baraj kurmuştur. Teröre geçit vermemiştir. Milletimizin verdiği en önemli mesajdan birisi budur. 21 yıllık iktidarından sonra bile AK Parti üç kişiden fazlasının oyunu alarak meclisteki en büyük parti olma özelliğini devam ettirmektedir” diye konuştu.

“ATATÜRK’ÜN ADINI KULLANARAK SİYASET YAPANLAR YANLIŞ”

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, baba ocağı Çine’de olmaktan mutlu olduğunu söyleyerek Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in eşi Tuba Dinçer’in ‘Atatürk yanlış milleti kurtarmış’ sözlerini eleştirdi. Savaş, “Bu can bu bedende olduğu sürece doğduğu, büyüdüğü topraklara hizmet etmeye devam edecek. 14 Mayıs’ta adı millet olup da milletin derdiyle dertlenmeyenler kaybetti. Siyasetin merkezine millet alan, hizmet ve eser siyasetiyle bu ülkeyi zenginleştiren ve dönüştürenler kazandı. 21 yıldan bu yana gayret ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde mücadele ediyoruz. İlimizde ve Türkiye'de birileri 14 Mayıs akşamı çıkan tablodan rahatsız oldu. Özellikle deprem bölgesindeki Sayın Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti'ye olan destekten rahatsız oluyorlar. Çine Belediye Başkanımızın eşinin sosyal medyada paylaştıklarını şöyle bir hatırlayın. ‘Atatürk yanlış bir milleti kurtarmış’ diyor. Esas yanlış olan ne biliyor musunuz? Mustafa Kemal Atatürk'ün adını kullanarak siyaset yapanlar yanlış. Bu milleti, bu milleti tepeden bakanlar, bu milletin derdiyle dertlenmeyenler yanlış. Bunlar kibir abidesi, tepeden bakıyorlar. Çineli hemşerilerim bunların dersini sandıkta verecektir. 14 Mayısta kaybettikleri gibi, 28 Mayıs’ta da kaybedecekler” ifadelerini kullandı.

28. Dönem AK Parti Aydın Milletvekili seçilen Seda Sarıbaş, kadınlar için çalışacağını ve kadınlar için pozitif ayrımcılık yapacağını söyleyerek, “14 Mayıs'a kadar verdiğimiz mücadelenin sonucunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yine birinci olarak o sandıktan çıkmasının onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Sizlerin karşısında bir kardeşiniz olarak da sizlere teşekkür etmek ve haklarınızı helal etmeniz için burada bulunuyoruz. Bizden yana bir hakkımız varsa helal olsun. Kadınlar için çalışacağıma ve onlara pozitif ayrımcılık yapacağıma söz veriyorum” dedi.

AK Parti Aydın milletvekilleri, konuşmaların ardından partililerle hatıra fotoğrafı çekilerek ilçeden ayrıldı. (ÖZGE KAHRAMAN)