19 Nisan 2024, Cuma

Erken seçimden söz bile etmediler

17 Haziran 2015, Çarşamba 09:22

     


Hiçbir partiyi tek başına iktidar yapmayan seçim sonuçlarını, TBMM’de temsil edilen partilerin ilçe başkanlarına sorduk. ‘’Öyle ya da böyle mutlaka koalisyon kurulmalı" diyen başkanlar, erken seçimin sözünün dahi edilmesini istemedi.

 

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin: 13 senelik yorgun iktidar AK Parti dışında koalisyonun kurulması lazım. Muhalefet partileri neyi vaat ettiyse AK Parti’nin içerisinde olmadığı CHP-MHP-HDP koalisyonu ile gerçekleştirebilir. Halk bir kere bu koalisyonu görsün. Bir de böyle denenmelidir.

 

MHP Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Yavuz: Halk AK Parti’ye yüz verdi, astarını vermedi. Millet AK Parti’ye, ‘Ben seni yaptıklarından dolayı seviyorum ama yapamadıklarından dolayı da kendini ezdirme ve seni sevenleri üzme’ dedi. Bu seçimlerde millet elbisenİn yüzünü sana, astarını muhalefete vermiştir, bunu aklından çıkarma. Ülkenin değer yargılarının zedelenmemesi açısından yapılan yolsuzlukların yanına kar kalmaması için yolsuzluk yapanların üstüne gidilmesi lazım, buna AK Partili olan milletvekillerinden de destek verenler var. Bence Genel Başkanımız Bahçeli’nin dedikleri tutularak AK Parti-MHP koalisyonu yapılmalıdır. Biz CHP’ye de sıcak bakabilirdik, ancak HDP’nin de işin içerisinde olması bunu mümkün kılmıyor. Biz Biz HDP ile gece ve gündüz gibiyiz. Çünkü onlar küs olduğumuzu söylüyorlar, biz ise kürt kardeşlerimizle küs olmadığımızı söylüyoruz.

 

AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun: Çıkan tablo koalisyon diyor. Ortak paydalarda bir şekilde konuşulup, koalisyon zorlanmalı ve çıkmalıdır. Her türlü koalisyon modeli AK Parti’nin içerisinde olduğu ya da olmadığı mevcuttur. Tabi birinci parti olan AK Parti’nin içerisinde yer aldığı koalisyon modeli en doğalıdır. Bence değerlendirilmesi gereken koalisyon seçeneği AK Parti-MHP koalisyonudur. Gereken AK Parti-MHP ya da AK Parti-CHP koalisyonu değerlendirilebilir. Gönlümüzden geçen de olmuyor ise MHP-CHP-HDP koalisyonu da olabilir. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler