24 Nisan 2024, Çarşamba

Kılıçdaroğlu otogarı hizmete açtı

17 Mart 2017, Cuma 17:55

     


Referandum kapsamında Aydın’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çine Otogarı’nı hizmete açtı. Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan 16 Nisan gerçekleşecek olan halk oylamasında Türkiye’nin geleceği için ‘Hayır’ oyu vermelerini istedi.

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Çine'de yaptırılan otogar açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Çine Otogarı’nın açılış kurdelesinin kesilmeden önce vatandaşlara hitap eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ettiği konuşmasında, yeni terminal binasının Aydın’a ve memleketine hayırlı olmasını diledi.

"BİZİM AİLEMİZİN REİSİ TOPUKLU EFEMİZDİR"

Çine Otogarı'nın Açılış Töreni'nde ilk olarak konuşma yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Biz büyükşehir belediye başkanımızla beraber seçim döneminde köy ve mahallelerimize gittiğimizde, ‘Çine’de bana, büyükşehir seçiminde de Özlem Çerçioğlu’na oy verin ki güzel hizmetler yapalım’ dedik. Sizler de bizleri verdiğiniz oylarla iktidara taşıdınız. Özlem başkanımızla projelerimizi hazırladık. Havuzlu spor kompleksimizi açtık, yanında düğün salonumuzu yapıyoruz. Mayıs ayında hizmete açılacak. Yine Otogarımız eskimişti ve yenilenmesi gerekiyordu. Bugün açılışını yapacağız. Yakında organik zeytinyağı fabrikasının da açılışını yapıyoruz. Ayrıca kadınlarımıza da hep destek vermek istedik. Mutaflar Mahallesi’ndeki projemiz sayesinde kadın vatandaşlarımız çiçek yetiştirdiler. Bu sayede evlerine para götürdüler. Bu çiçekleri tüm Aydın ili ve ilçelerine gönderdik. Bundan böyle tüm bölgenin çiçeğine talibiz. Bizim ailemizin reisi Topuklu Efemiz Sayın Özlem Çerçioğlu’dur. Tüm Çine halkı adına kendisine teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Çine Otogarı’nın Aydın’a ve memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

ÇERÇİOĞLU, “FAKİR FUKARANIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Dinçer’in ardından konuşan Özlem Çerçioğlu, “Biliyorsunuz daha ilk günden itibaren, ‘Halk İster Büyükşehir yapar’ dedik. Bugüne kadar siz istediniz biz yaptık. Size söz verdiğimiz terminal binasının açılışının onur ve gururunu yaşıyoruz. Sözümüz vatandaşlara sunulacak hizmetin teminatıdır. Partimiz bu ülkede medeniyetin, hakkın, hukukun ve emeğin kısaca faziletin yani cumhuriyetin teminatıdır. CHP’li bir belediyenin olduğu yerde hiçbir çocuk aç yatağa girmez, hiç kimse soğuktan üşümez, hiç kimse namerde muhtaç olmaz. Her zaman fakir fukaranın yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Türkiye’de sosyal belediyeciliği en iyi uygulayan belediyeler CHP’li belediyelerdir” dedi.

 

“ÇİNEMİZE 30 MİLYONLUK HİZMET SUNDUK”

CHP’li belediyenin olduğu yerde kalkınmanın köyden ve emekçiden başladığını söyleyen Çerçioğlu, “Bu toprakların zenginliği yine bu topraklarda yaşayan insanların olmalıdır. Çakırbeyli pazarında olduğu gibi üreten ellerin kazanan eller olmasını sağlıyoruz. CHP’li belediyelerin olduğu yerde kadınlar üretir, kazanır ve söz sahibi olur. Aydınlı kadınlar çalışkandır, çalışmaya devam ediyor. Bu yollarda gördüğünüz çiçekleri Çine’deki kadınlarımız üretiyor. Ben kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kazandıkları parayla kız çocuklarını okutup torunlarının eğitime katkı veriyorlar. Sizleri desteklemeye devam edeceğiz. CHP’li belediyelerin olduğu yerde insanlar mutluluk içinde yaşarlar. Başta halkımızın desteği olmak üzere ilçe belediyelerimizin güven ve işbirliği içinde sürdürdükleri çalışmalar neticesinde, güzel Çinemize 30 milyonluk hizmet sunduk, sunmaya devam edeceğiz. Bu otogarın yapımında bize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Düşmez kalkmaz bir Allah nazar değmez inşallah” diye konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU, “BİR KURUŞUN HESABINI DAHİ MİLLETE VERİRİZ”

Efeler Diyarı’nda olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İki belediye başkanımız konuştu. Dediler ki hizmet üretiyoruz. Doğru üretiyorlar. Hizmetler hepimizin önünde, buna hepimiz tanığız ama belediye başkanlarımızın söylemediği bir şeyi ben söyleyeyim. Bizim karakterimizde yapımızda, her kuruşun hesabını millete vermek vardır. Bir kuruşun hesabını dahi millete veririz. Biz hizmet üreteceğiz, hizmeti sunacağız. Seçimlerde söz verdik. CHP’li belediyelerin olduğu yerde asgari ücret net 1500 lira olacak diye. İster doğu, ister kuzeyde olsun bütün belediyelerimizde taşeron işçiler dahil net maaş 1500 liradır. Şimdi aile sigortasını getireceğiz. Bizim belediyelerin olduğu yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Aynı uygulamaya Adana Seyhan’dan başlattık. Hiçbir ailenin geliri 600 liradan az olmayacak. Kadının hesabına yatacak, kimseye muhtaç olmayacak. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Fakirliği teşhir etmeyeceğiz. Bu bizim namus ve ülke sevgimizin bir gereğidir. Bu bizim insan sevgimizdir “ dedi.

 

“BEN CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLSUN DİYORUM”

Çineli vatandaşlardan referandumda düşünerek oy kullanmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, “Tanıdığınız bir hukukçuya sorun. Ondan sonra gidip oyunuzu kullanın. Bu memleket, acı ve gözyaşıyla kuruldu. Yarın şehitler günü. Hepimizin yüreğini yakıyor. İsteriz ki bu ülkede huzur, barış olsun ve bir arada yaşayalım. Benim gibi düşünmeyenin de söz hakkı olsun, kadın erkek eşitliği olsun. Birlikte bu ülkede huzur içinde yaşayalım. Anneler çocuklarını güler yüzle okula göndersinler. Eğer bir ülkede mutluluk varsa bilin ki o ülkede kadınların yüzü gülmüyordur. Kadınların yüzü gülmüyorsa o ülkede huzur yoktur. Biz bunu yaratmak zorundayız. Bir arada güzellikleri büyütmek zorundayız. Acılarımız sevinçlerimiz paylaşacağız. Anayasa değişikliği getiriyorlar. Çıkıp millete şunu anlatamıyorlar. Şunun için anayasaya evet deyin diyemiyorlar. Ben çıkıp söylüyorum. Ben 600 milletvekili istemiyorum. Ben Cumhurbaşkanı tarafsız olsun diyorum. Cumhurbaşkanı tarafsız olmazsa cumhuru temsil edemez. Partizan mı olsun cumhurbaşkanı” diye konuştu.

 

“16 NİSAN’DA HAYIRLI BİR İŞ YAPALIM”

Türkiye’nin anayasa değişikliğiyle sonu belli olmayan bir kulvarın içine sokulmaya çalışıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Otogarımız açılıyor. Güzel kaptanlarımız ve arabalarımız olacak. Freni olmayan bir otobüse çocuklarınızı bindirir misiniz? Şimdi freni olmayan bir anayasa getiriyorlar ve 80 milyonu bindiriyorlar. Nereye gittiği belli değil. Biz vatandaşlarımızı nereye gittiği beli olmayan trene bindirmeyiz. Herkes düşüncesini rahatlıkla söylüyor. Diyorlar ki herkes düşünmesin, bir kişi karar versin. I bir kişi hata yaparsa faturayı 80 milyon öder. Teklik Allah’a mahsustur. Niye tek adam oluyorsun. Aydın aynı zamanda Kuvayi Milliye’nin karargahıdır. Bunun partilerle ilgisi yok. A ya da B Partisi meselesi değil bu. Bu değişiklik hepimizi ilgilendiriyor. O nedenle demokrasiyi savunacağız. Beraber bunu yaptığımız takdirde güzel bir Türkiye’nin yolunu açmış oluruz. Hayır çıkarsa kaos çıkmaz. Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar yine görevini yapacaklar. Niye kaos çıksın. Evet’in vebali ağırdır. Bu vebale katlanmak kolay değildir. Belediye başkanlarımıza verdikleri hizmet için teşekkürler. Al bayrak altında birlikte vatana sahip çıkmak için 16 Nisan’da hayırlı bir iş yapalım” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Çerçioğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na üzerinde nazar boncuğu bulunan bir hediye takdim etti. Çine Otogarı okunan ‘Nazar Duası’nın ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle hizmete açıldı. Çine Otogarı’nın açılış töreninde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler