16 Nisan 2024, Salı

“Keriz yerine konmak istemiyoruz”

16 Kasım 2015, Pazartesi 11:00

     


Aydın’ın Büyükşehir olması ile birlikte köy statüsünü kaybederek mahalleye dönüşen yerlerde sıkıntılar bitmek bilmiyor.

Karpuzlunun Tekeler Mahallesi’ndeki vatandaşlar fazla gelen su paralarından dert yandı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Atıksu’ adı altında aldığı paraya vatandaşlar tepki gösterdi.

Tekeler Mahallesine Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yeterince hizmet gelmediğini söyleyen vatandaşlar, Büyükşehir’in vermediği hizmetin parası vatandaşlardan topladığını belirterek, “Keriz yerine konmak istemiyoruz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR CEBİMİZDEKİ PARAYI GÖZ DİKTİ”

Tekeler Mahallesindeki vatandaşların evine 2 veya 3 günde bir su geldiğini söyleyen Erhan Çoban (25), “Mahallemize su faturaları bakılmaya başladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Atık Su bedeli altında vatandaştan para topluyor. Büyükşehir vatandaşın cebindeki parayı göz dikmiş. Mahallemizde kanalizasyon yok. Vermediği hizmetin parasını nasıl vatandaştan tahsil edilir onu anlayamıyorum. 131 TL su faturam geldi. Bunun 50 TL’si Atık su ücreti” dedi.

“14 GÜN ÜCRETSİZ VERİLEN OTOBÜS HİZMETİNİN BEDELİNİ Mİ ÖDÜYORUZ?”

Mahalle halkından Mahmut Aydoğdu (29), “Üç tane su abonemiz var. Bu üç abonenin faturasının toplamı 270 TL. Bu tutarın 104 TL’si atık su beledi. Bu nasıl bir anlayıştır. Böyle bir belediyecilik olur mu? Orta da hiçbir hizmet yok. Büyükşehir mahallemize kanalizasyon yapsın. Biz bu paraları seve seve öderiz. Biz kullandığımız suyun parasını itiraz etmiyoruz. Verilmeyen bir hizmetin parasını alınmasını itiraz ediyoruz. Yoksa Aydın Büyükşehir Belediyesi 1 Kasım seçimleri öncesi mahallemize 1 ay ücretsiz otobüs koymuştu. 14 gün sonra bunu paralıya çevirdi. Bu 14 gün ücretsiz verdiği hizmetin parasına mı su faturalarını yansıyor. Yoksa mahalleye dağıtılan kömür ve erzak paralarını bizden mi tahsil etmeye çalışıyor” diye konuştu.

“HAVA PARASI ÖDÜYORUZ”

Evlerinde sürekli su olmadığını belirten Murat Duman (42), “Çeşmelerimizde 2 veya 3 günde bir su akıyor. Aylık biz 100 ton kullandıysa bunun 20 tonu zaten havaya gidiyor. Her su gelişinde şebeke içinde su olmadığı için çeşmelerde hava oluyor. Büyükşehir ilk önce hizmet versin sonra vatandaş olarak verilen hizmeti bedelini ödeyelim” dedi.

“HİZMET İSTİYORUZ”

Oktay Kemal Özcan (46), “Büyükşehir Mahallemize kanalizasyon yapsın. Mahallimizde ciddi anlamda kanalizasyon sorunu var. Biz mahalle halkı olarak büyükşehirden hizmet bekliyoruz. Kanalizasyon hizmeti vermeden para ödemek istemiyoruz. Vatandaş keriz veya enayi değil” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN/DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler