19 Nisan 2024, Cuma

Çine Meclisi'nde uzlaşma yok

16 Nisan 2019, Salı 12:57

     


Çine Belediye Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon üyeleri ve görev dağılımı konusunda CHP ve AK Partili meclis üyeleri arasında uzlaşı sağlanamadı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Belediye Meclisi ilk toplantısını Çine Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantıda geçtiğimiz dönemde tatil olarak ilan edilen Temmuz ayında da toplanma kararı alındı. Meclis, her ayın ilk haftası Salı günü saat: 15.00'da toplanmaya karar verdi. Komisyon üyelerinin belirlenmesinde Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in önerdiği iki Millet İttifakı ve bir Cumhur İttifakı üyesi oy çokluğu ile görevlendirilirken, AK Partili meclis üyeleri Cumhur İttifakına ait komisyon üyelerinin kendilerinin talep ettiği üyeler olmasını istedi. AK Partili üyelerin bu talepleri CHP'li üyeler tarafından kabul görmedi. iki Millet İttifakı ve bir Cumhur İttifakı üyesinden oluşan plan ve bütçe ile imar komisyon üyeleri CHP'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile görevlendirildi. AK Partili meclis üyeleri ise iki komisyon üye seçiminde de kabul oyu vermedi.

 

BAŞKAN DİNÇER: HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, yeni dönemin tüm meclis üyelerine hayırlı olmasını dilerken, 5 yıllık görev süresince ilçeye faydalı çalışmalar yapmaya çalışacaklarını ifade etti. Başkan Dinçer, "Seçim bitti artık hep birlikte çalışma dönemi hepimize hayırlı olsun" dedi.

 

MECLİS ÜYELERİ GÖREVLENDİRİLDİ

Çine Belediye Meclisi ilk toplantısında meclis başkan vekili, meclis katip üye ve komisyon üyelerini belirledi. Gizli oy usulü gerçekleştirilen seçim ile meclis birinci başkan vekili Mehmet Kıvrak, ikinci başkan vekili ise Hasan Yörük oldu. Yine gizli oy usulü yapılan seçim ile meclis asil katip üyeleri Mehmet Utku Şahin, Özden Okumuş, yedek katip üyeleri Mustafa Ali Alkan ve Mehmet Yavaş oldu. Mehmet Utku Şahin ile Özden Okumuş belediye encümen üyeleri oldu. Ege Belediyeler Birliğine ise Hasan Yörük ve Özden Okumuş görevlendirildi.

 

PLAN BÜTÇE VE İMAR KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Komisyonlar 3 meclis üyesinden ve bir yıllığına oluşturuldu. Seçim açık oylama usulü yapıldı. Plan bütçe komisyonuna Mehmet Kıvrak, Mutlu Menderes Eşiyok ve Cengiz İnce, İmar komisyonuna ise Hasan Yörük, Semra Eroğlu ve Muhammet Demir görevlendirildi.

 

AK PARTİLİ ÜYELER TEPKİ GÖSTERDİ

Komisyon üye seçimlerinde Cumhur İttifakı'na ait olması gereken komisyon üyelerinin Çine Belediye Başkanı tarafından önerilmesi üzerine AK Partili meclis üyeleri bu duruma tepki gösterdi. AK Partili Çine Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, "Biz kendi komisyon üyelerimizi talep etmek istiyoruz. Bu kararı biz verelim. Lütfen bize baskı uygulamayın. Bu etik değil, Cumhur İttifakı komisyon üyeleri bizim talep ettiğimiz üyeler olsun. Cumhur İttifakı komisyon üyeleri istifa eder, bizde burada her defasında yeni komisyon üye seçimi yapmak zorunda kalırız. Bunu karşılıklı iyi niyet çerçevesinde çözelim. Bize karşı bu tavrınız hiç hoş değil" dedi.

 

BAŞKAN DİNÇER: ÖYLE BİR ŞANSIMIZ YOK

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise, "Biz baskı yapmıyoruz. Buyurun istediğiniz üyeyi talep edin ancak bu üyeler yapılan oylama ile karar verileceği için öyle bir şansımız yok. Siz söyleyeceksiniz biz oylama yapacağız, buna oy çokluğu ile karar verilecek" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler