29 Mart 2024, Cuma

Mustafa Savaş: 15 Temmuz'da koalisyon olsaydı halimiz ne olurdu

15 Eylül 2016, Perşembe 19:34

     


Kurban Bayramı dolayısı ile memleketi Çine'yi ziyaret eden ve hemşehrileri ile bayramlaşan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş,"15 Temmuz'da koalisyon olsa idi halimiz ne olurdu" dedi.

 

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Merkez Kıraathanesi'nde Çinelilerle bayramlaştı. Bayramlaşmaya, Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, birçok mahalle muhtarı, AK Partililer ve vatandaşlar katıldı. "Çine'ye geldiğimde kendimi bir başka hissediyorum" diyen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin ülkenin geleceği açısından önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi: 15 Temmuz akşamı Türk milletinin huzurunu kaçırmaya, ağzının tadını bozmaya kalkışanlar ağzının payını aldı. Bu vatan hainleri ne zaman bu millet yükselişe geçti, hep oyunlar oynamaya başladı. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak gelecekte de bu tip hainlikleri alt edebiliriz. Bu milletin sırtını kimsenin yere getiremeyeceğini tüm dünya gördü'' dedi.

 

"BUGÜN HALA FAİZLER İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE DEĞİL İSE GEZİ OLAYLARININ ETKİSİ VARDIR"

Savaş şöyle devam etti: ''Gezi olayları bunlardan bir tanesidir. 2013 Mayıs ayı çok önemlidir. Ülkenin gelişmesi ve yükselişe geçmesi anlamında başarılar ile dolu bir ay. 2013 Mayıs ayında devletimizin borçlanma faiz oranı yüzde 4.6'ya düşmüştü. 2002'den önce ne kadardı biliyor musunuz? Yüzde 60'tı. Biz yüzde 2.5'e düşeceğini öngörüyorduk. 2002'den önce yüz liranın 86 lirası faize gidiyordu. 2013 Mayıs ayında yüz liranın sadece 14 lirası faize gitmeye başlamıştı. Geri kalan hastane, yol, baraj, okul, köprü oldu. Faiz lobisinin çanına ot tıkanan ay 2013 Mayıs ayıdır. Milletin paraları millete geri dönmeye başladı, dışarıya gitmedi. Yıllarca IMF'nın boyunduruğu altında kalmıştı bu ülke. 2001 krizi ile bu ülke dizlerinin üzerine çökertilmişti. Bir milyar dolar borç alabilmek için bürokratlar Amerika'da kapı kapı dolaştı ama 2013 Mayıs ayında AK Parti döneminde 23 buçuk milyar doları tek seferde ödendi. IMF'den kurtulduğumuz aydı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün temeli atıldı. 150 milyon yolcu kapasiteli ve birçok Avrupa kentini devre dışı bırakacak 3. havalimanının temeli atıldı. Nükleer santrallerin temeli atıldı. Ülke notunun yükseldiği bir aydı. Türkiye uçuyordu. Ne yaptılar. Gezi olayını tertip ettiler. Bugün hala faizler istediğimiz seviyede değilse gezi olaylarının etkisi vardır.

 

"RUSYA'DA FRANSA'DA GÖRDÜK, HAFTALARCA PİYASALAR AÇILMADI"

Faiz oranı birden 4.6'dan 12'lere çıktı. Dolar yükseldi. Baktılar yine olmadı, bu kez 17-25 Aralık operasyonunu yaptılar. Başarmak istiyorlardı başaramadılar. Baktılar ki hep yiğit adam ve ekibi ülkeyi yönetmek istiyor ve iyiye doğru götürüyor. Eski Türkiye'de olduğu gibi istediklerini yaptıramıyorlar. Canlarını sıkıyordu bu. 15 Temmuz gecesi bu milleti yenmek istediler. Artık eski Türkiye yok, yep yeni bir Türkiye var. Herkes hesabını ona göre yapsın. Geleceğimiz daha aydınlık. 15 Temmuz akşamı eğer AK Parti değil de bir koalisyon hükümeti olmuş olsaydı ne olurdu halimiz, bugün nasıl bir Türkiye de yaşıyor olabilirdik, nelerle karşılaşıyor olabilirdik. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi diyoruz, biz bunu birlik beraberlik, istikrar ve huzur için istiyoruz. Muhalefetin dediği gibi tek adamlık için dikdatörlük için değil arkadaşlar. Cuma darbe girişimi oldu, pazartesi herkes dükkan açtı. Bankalar açıldı. Normal hayat devam etti. Rusya'da gördük, Fransa'da gördük, haftalarca piyasalar açılmadı. Çok çalışacağız, çok üreteceğiz birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağız.'' (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler