29 Mart 2024, Cuma

Savaş: Korkuyorsunuz

15 Haziran 2018, Cuma 21:40

     


Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili MKYK üyesi Mustafa Savaş, bayram için gelmiş olduğu memleketi Çine'de kendisini eleştiren CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin'e yüklendi. Şahin'e "Senin avukatlığını yaptığın adamlar gelsin" diyerek meydan okuyan Savaş, "Korkuyorsunuz, beceriksizlikleriniz ortada" dedi.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili MKYK üyesi Mustafa Savaş, geçtiğimiz günlerde basına yapmış olduğu açıklamasında, "AKP Aydın Milletvekili Sayın Mustafa Savaş’ta bağlı olduğu siyasi misyonu gereği bol vaatlerle kendi memleketi olan Çine’ye de aynı şekilde siyasi bir geçiştirmeyi yapmaktadır. Milletvekili olduğu 2015’ten bu yana 'Çine’nin abisi, Çine’nin evladı' sıfatını her fırsatta ağzından hiç düşürmeyen sayın Savaş, 4 yıldan bu yana birçok vaatte bulunup çoğunu yerine getirmemiştir" diyen CHP Çine ilçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin'e tepki gösterdi.

 

"BECERİKSİZLİKLERİNİZ ORTADA"

Şahin'in siyasi anlamda muhatabı olmadığını belirten ancak CHP kanadından kendisine karşı bir karalama kampanyası başlatıldığını ifade eden vekil Savaş: 2,5 yıldır gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. İnsanın kendi hizmetlerini anlatması hoş bir şey değil ama (eliyle boğazını göstererek) artık burama kadar geldi. Bu memleketin çocuğu olduğumuz için normalde CHP Çine ilçe başkanı muhatabım ama siyasi anlamda muhatabım değil. Ben buradan hodri meydan diyorum. Senin avukatlığını yaptığın adamlar karşıma çıksın. Bak sen tabelacısın istediğin yere yaz çiz, parasını belediye ödesin. Bizim başarımızı gölgeleyemezsin. Benle uğraşırsan ağzımı açarım bir daha konuşamazsın. Belediye olarak yaptığınız işler ortada. Beceriksizlikleriniz ortada. Korkuyorsunuz. Korksanız da korkmasanız da 2019 Mart ayında Çine Belediyesi AK Parti ile buluşacak, arkadaşım. Memlekete yapılan yatırımları yok saymak, söz verdiklerini yerine getirmedi demek yalancılıktır" dedi.

 

"DAHA YÜZDE 90'I VAR"

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili MKYK üyesi Mustafa Savaş, Çine'ye yapılan hizmetleri şu sözleriyle dile getirdi: Çine Hükumet Konağı Temmuz ayında ihalesi yapılıyor. Mevcut binadan 3 kat daha büyük emniyet ve adliyenin de içinde bulunduğu bir hizmet binası olacak. Enerji Bakanı ile görüştüm, İncirliova ve Çine için doğalgaz talebimizi ilettim. Kabul etti ve doğalgaz hizmetini getirdik. Çine Organize Sanayi Bölgesi bir buçuk yılda yüzde 15'lerden yüzde yüzlere geldi. Şuan yatırımcıya yer yok, her yer dolu. Genişleme çalışmaları devam ediyor. Bundan 3, 3 yıl sonra 3, 4 bin kişiye iş istihdamı olacak. Çine'de doğan Çine'de doyacak. Bir hayırsever vatandaşımızın desteği ile diyaliz merkezi inşa ettik, vatandaşımız Aydın'a gidip gelmekten kurtuldu. Gökbel Barajı bu yıl içerisinde hizmete girecek. Bir anaokulu açtık. 200 kişilik öğrenci pansiyonu inşa ettik. 100 kişilik bir öğrenci pansiyonu daha yapıyoruz. Yüksekokulu STK'lar ve kaymakamlık desteği ile 12 ek derslik yapıyoruz, öğrencilerimiz Çine'yi tercih edecekler. Sosyal Hizmetler Merkezi hizmete girdi. Madransporlular sunni çimde oynayamıyoruz dediler, şuan doğal çim yaptık. Toplum Sağlık Merkezi inşaatı devam ediyor. Orada 112 Acil'de orada olacak. Şuan hastane 22 uzman hekim ile hizmet veriyor. Daha önce uzman hekim sayısı sadece 9'du. Şuan diğer ilçelerden hastanemize tedaviye gelen vatandaşlarımız var. Ortalama günde 1200 kişi tedavi ediliyor. Fiziki koşulları yetersiz olduğu için şimdi 100 kişilik bir yeni modern hastane inşa ediyoruz. Yeni sosyal güvenlik hizmet binası yapıyoruz. Çine'ye TOKİ'yi getirdik. Çine'ye huzur evi yapıyoruz. Aydın-Çine demiryolu projesi ihalesi yapıldı, hayırlı uğurlu olsun. Çine'mize bölgeye hitap edecek hayvan hastanesi projesini başlattık. Say say bitmiyor. Daha gerisi gelecek. Bunun için devam diyoruz. Bu toprakların evladı Ormancı Ali'nin oğlu bu kardeşiniz daha borcunun yüzde 10'unu ödedi. Daha yüzde 90'lık kısmı var. Bunlarda bu 5 yıllık süre içerisinde olacak. Çine'de doğan Çine'de doyacak, biz memleketimize bunun için hizmet ediyoruz. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler