20 Nisan 2024, Cumartesi

“Türk milletinin geleceği için evet”

15 Şubat 2017, Çarşamba 17:51

     


AK Parti Çine Gençlik Kolları Başkanı Ali Tarhan, AK Partili gençlerin Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumunda niçin ‘evet’ diyeceklerini açıkladı. Başkan Tarhan, “Türk Milletinin geleceği için evet” dedi.

 

AK Parti Çine Gençlik Kolları Başkanı Ali Tarhan, Cumhurbaşkanlığı sistemi için yapılacak olan referandumda AK Partili gençler olarak niçin evet diyeceklerini açıkladı. Başkan Tarhan, “Bugün PKK, HDP, Almanya, Amerika da hayır propagandası yapıyor. Kimin kiminle durduğuna dikkat çekmek istiyorum. Bu milletin bir kez daha ayağa kalkmasına kimse mani olamayacak. Bugün Afrika’daki insanların dahi dua ettiği bir liderimiz ile birlikte Türk Milletinin geleceği, refahı ve yeniden güçlü günlerine geri dönmesi için Cumhurbaşkanlığı sistemi diyoruz” dedi.

 

AK Parti Çine Gençlik Kolları Başkanı Ali Tarhan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin hayırcıların kamuoyuna lanse etmek istediği gibi diktatörlüğe değil, millet iktidarını güçlendireceğini savundu. Mevcut hükümet sisteminin Cumhuriyet ile değil 1876’da Osmanlı döneminde başladığını ve süreç içerisinde defalarca değişikliğe uğradığını söyleyen AK Parti Çine Gençlik Kolları Başkanı Ali Tarhan, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile neler değişeceğini şu sözleriyle ifade etti: Türkiye’nin toplumsal ve geleneklerine uygun özgün bir yönetim sistemi tesis ediliyor. Merhum Erbakan, merhum Türkeş, merhum Özal ve merhum Demirel de sistemin mutlaka değişmesi gerektiğini savunmuşlardı. Yarım asırlık ihtiyacın giderilmesi için MHP’nin de desteği ile harekete geçtik. Bu sistem dikdatörlüğü getirmiyor. Millet iktidarını ve devlet iktidarını yani iki başlılığı ortadan kaldırarak milletin üstünlüğünü ortaya koyuyor. Mevcut sistem ile Cumhurbaşkanı yargılanamıyor tamamen sorumsuz ama yeni düzenlemeler ile Cumhurbaşkanı sorumlu hale geliyor ve yargı yolu da açılıyor. Bugün HSYK’da 22 olan asil üye sayısı 13’e düşürülüyor. Bugün TBMM’nin hiç seçmediği üyeleri yeni sistem ile TBMM’de seçecek. 4’ünü Cumhurbaşkanı 7’sini TBMM seçecek. Seçimden mutlaka tek başına siyasi iktidar çıkacak. 5 yıl kesintisiz icraat olacak, uzlaşma kültürü gelişecek.

 

“BÜROKRASİ AZALACAK, BÜYÜME HIZLANACAK”

Hükümet kurulamama sorunu olmayacak. Hükümete güvenoyunu millet verecek. Hızlı ve etkili yönetim ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacak. Hızlı karar alan hızlı reform yapan etkin yönetim modeli oluşacak. Gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hâkim olacak. Bürokrasi azalacak büyüme hızlanacak. 2023 gibi hedefler ivme kazanacak, vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek. Yasama yürütme ve hükümet güçlenecek, devletin gerçek sahibi millet olacak. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Hükümet icraat yapacak, meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Meclis ve hükümeti her ikisini de millet seçecek ve denetleyecek. Güçlü hükümet huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacak. Cumhurbaşkanlığı sistemi terörle mücadelemize güç katacak. Terörle etkin mücadele edilecek.

 

“TERÖR TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDEN DÜŞÜRÜLECEK”

Terör Türkiye’nin gündeminden düşürülecek. Güvenlik politikalarında hızlı ve etkin karar alınacak. İnsanımız özgürlüklerini güvenli bir ortamda yaşayacak. Meclis asli işlevi olan yasa yapmaya odaklanacak ve hükümeti millet adına denetleyecek. Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek. Meclis aynı zamanda Cumhurbaşkanı ve kabinesini denetleyecek. Milletvekili kendi seçmeni ile sürekli temas halinde olduğu için halkın beklentilerini kanunlara daha fazla yansıtacak. Kanun yapımında meclis iradesi hâkim olacak. Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için siyasette birlik artacak, kutuplaşma azalacak. Hükümet ve meclisin uyumu önem kazanacak. Karşılıklı seçim yenileme yetkisi hem Cumhurbaşkanı hem meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geliyor. Birlikte seçimleri yenileme ihtimali krizlerin uzlaşma yolu ile çözümünün yolunu açacak.

 

“GEÇMİŞTEKİ HÜKÜMET KRİZLERİ TARİHE KARIŞACAK”

Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak. Güçlü yönetim, güçlü Türkiye, güçlü hükümet sistemi ilkemizin bölgesinde ve küresel siyasette daha etkili bir konuma yükseltecek, bölgesinde ve küresel barışta istikrara katkımız artacak. Uluslararası sorunların çözümünde söz ve hak sahibi olma konusunda elimiz güçlenecek. Öncü ülke olma hedefimiz yeni yönetim sistemi ile birlikte daha kısa sürede gerçekleşecek. Sorun çözen güçlü bir ülke olarak bölgede etkinliğimiz artacak.  (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler