23 Nisan 2024, Salı

“Keşke zaman beni haklı çıkarmasaydı”

15 Şubat 2017, Çarşamba 11:46

     


Eski Çine Belediyesi Başkanı Celalettin Kocamaz, 1999 yılında gerçekleşen ve kaybettiği belediye başkanlık seçimi ile sadece kendisinin değil Çine’nin de kaybettiğini belirtirken, “Keşke zaman beni haklı çıkarmasaydı” dedi.

 

Eski Çine Belediye Başkanı Celalettin Kocamaz, 1989 yerel seçimlerde Raşit Kalkan ile belediye seçimini kazandıklarında Çine’nin nüfusunun 11 bin 500 iken Milas’ın ise 18 bin olduğunu ancak bugün Milas nüfusunun 130 bin iken Çine’nin tüm mahalleleri ile birlikte 50 bin nüfusa sahip olamadığını belirtirken, 1999 yılında yapılan belediye başkanlığı seçimini kaybetmesinin ardından o gün ‘biz değil, Çine kaybetti’ dediğini ve bugün gelinen noktada bu sözünün doğru çıktığını ifade ederken, “Keşke zaman beni haklı çıkarmasıydı” dedi.

 

“İNCİRLİOVA’NIN NÜFUSU ARTIYOR”

Çine’nin Aydın’ın diğer ilçeleri arasında gerek yetişmiş eleman gerekse mevduatlarda bulunan para konusunda iyi bir konumda olduğunun altını çizen eski Çine Belediye Başkanı Celalettin Kocamaz, “18. Madde uygulamasını kapı kapı dolaşarak millete bunun yanlış olduğunu anlatan bir zihniyetin büyük katkıları ile 1999 seçimlerinde belediye başkanlığını kaybettim. Çine’nin şehirleşmesi ve göç veren değil göç alan bir ilçe olabilmesi için imar rantı olan bir yer olması gerekiyor. O dönemde İncirliova Belediyesi de 18. Madde uygulamasından geri adım atmadı. 9 katlı binalar var ve 80’ne yakın müteahhit var. İncirliova’nın nüfusu artıyor. Çine’de gelir seviyesi yüksek olan sosyal alan yetersizliğinden işsizler ise iş bulamadıkları için ilçeden ayrılıyor” dedi.

 

“TAPU MAĞDURLARINA SAHİP ÇIKILMIYOR”

Eski Çine Belediye Başkanı Celalettin Kocamaz, ayrıca Çine’de var olan tapu mağdurlarına da belediyenin sahip çıkmadığını söyledi. Tapu sorunu bulunan yerlerde acilen imar planı yapılması gerektiğini ifade eden eski Çine Belediye Başkanı Celalettin Kocamaz, “Aydın Büyükşehir olduktan sonra köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde bulunan mallar belediyelere devredildi. 2,5 yıl içerisinde mecliste alınan kararlar ile bu arazilerin satıldığını hepimiz görüyoruz. Tapu sorunu olan yerlerde maalesef halk yalnız bırakılıyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ‘bu sorunu ben çözeceğim’ demişti ama ne oldu. Soğancılar Mahallesindeki tapu sorunu sizi bağlıyor da diğer tapu sorunu olan yerlerdeki sorunlar neden sizi bağlamıyor. Tapu sorunu ile ilgili bir kanun çıkacak ancak bu iş hemen düzelmeyecek. Bu sorunun çözümü için evrak gerekli. Öncelikle bu arazilerin haritaları çıkarılmalı, kimin kaç metrekare yeri var tespit edilmeli. Geçenlerde Mutaflar Mahallesinde bir arkadaş evinde tadilat yapmak istemiş tapu ruhsat yok diye ceza yazmışlar. Hangi köyde tapu var. Böyle gelmiş böyle mi gidecek. Büyükşehir’e bağlanmamızın altında yatan kasıtlardan birisi de bu. Yavaş yavaş bir yerden başlamak lazım. Bunların acilen bir dosya haline getirilmesi gerekiyor. Kanun tarafından çözülme aşamasında bu evraklar lazım olacak. Belediye proje haline getirerek mera vasfının kaldırılması ile ilgili hali hazırda sıkıntı olan yerlerde imar planı yapması gerekiyor. Bu sorunu göğüslemekten korkmamalı. Belediyeyi yöneten arkadaşlar tapu mağdurları konusunda kendilerine bir sorumluluk yüklenilmediği gibi davranıyorlar. Belediye reisi memleketin sahibidir. Memleketinin direksiyonuna sahip olan adamdır. O ilçenin kalkınmasında ve yaşayan herkesin sıkıntılarından sorumlu olan kişidir. Bu anlamda belediyenin de tapu mağdurları sorununa acilen el atması ve o bölgelerde imar planı yapması gerekli” diye konuştu.  (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler