29 Mart 2024, Cuma

"Aydın'da 'bana ne' diyen bir başkan var"

14 Ağustos 2019, Çarşamba 15:04

     


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun çevre dostu gibi görünerek halkı kandırdığını söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, "Aydın'da 'bana ne' diyen bir başkan var" dedi.

 

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Kurban Bayramı dolayısı ile ziyaret ettiği AK Parti Çine İlçe Teşkilatı'nda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu eleştirdi. "Çevreye önce kendileri saygılı olacak" diyen Posacı, "Çocuklarımıza en iyi bırakacağımız miras çevre. Kimse bizden daha iyi çevreci değil. Jeotermalciler de bizim babamızın oğlu değil. Ben bunu her ortamda söylüyorum. Ben Büyükşehir Belediyesi'ne önerge verdim jeotermaller araştırılsın, kulaktan dolma bilgiler yayılıyor, zararı ne bunun bilelim diye, belediyeden bir milyar lira ödenek ayrıldı ama çıt yok. 1990'ladan kalma arıtma var Aydın'da, onu da Hüseyin Aksu yaptı" dedi.

 

"UTANIR İNSAN YAHU"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na 'Sen nerede çevrecisin?' diye seslenen Posacı, "Aşağı köyde ayrı, yukarı köyde ayrı konuşuyorlar. Arıtma tesisleri olmayan ilçeler var. Koçarlı'da arıtma mı var. Umurlu'da var mı arıtma, yok. Arıtmalar çalışmıyor. Hani çevreciliğin senin. Umurlu'dan vatandaşlarımız arıyor suyumuz yok diye. Elle tutulur tarafları yok ama palavra çok. Koçarlı'nın girişine yazmışlar asmışlar, 'Özlem Çerçioğlu'ndan 'Allah razı olsun içme suyumuz geldi' diye. Utanır insan yahu. Senin orda bir çivin yok, kuruşun yok. Yaptıysan as. Bir anımı paylaşacağım. Bakan Veysel Eroğlu gelecek Aydın Belediyesi'ni ziyaret edecek. Biz Özlem hanımın yanına önceden gittik. Umurlu'ya ilçeden su gelmesi için bir çalışmamız vardı. Protokolde şöyleydi, Aydın Belediyesi'nin içme suyu ve arıtma tesisisin olduğu yere Aydın Belediyesi'nin istimlak etmesi gerekiyordu. Siz bu konuda ne yaptınız dedim. Bana ne kardeşim dedi. Hüseyin Aksu atmış imzayı o yapsın dedi. Bakın böyle şey mi olur dedim. Biz apartopar DSİ'ye gittik, biz yapar geçeriz dediler ve yapıldı. Çivisi bile olmayan bir işe 'ben yaptım' diyebilecek kadar hamaset yapan bir belediye var. Yetkisi, sorumluluğu olduğu halde bana ne diyen, yetkilerini kullanmayan görevden kaçan bir belediye başkanı var" şeklinde konuştu.

 

"SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ YAPACAĞIZ"

AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun ise CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin'i hedef aldı. Tosun," CHP ilçe başkanı Tayfun Şahin, son iki basın açıklamasında Mustafa Savaş vekilimize laubali, lakayıt ve saygısızca kelimeler sarf ediyor. Bunları takip ediyoruz. Vekilimiz Çineli olmasından dolayı sanırım birilerinin talimatı ile bu şekilde konuşuyor. Parti içerisinde bir süreçleri var, seçimleri var. Özlem Çerçioğlu'nun bu şekilde gözüne girmeye çalışıyor olabilir. Tayfun Şahin yeraltı su kaynaklarından alınan ücreti eleştiriyor ve hiç alınmamasını istiyor. Burada bir şeyi unutuyor ben hatırlatayım. Yeraltı su kaynaklarından alınan ücret Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, sulama başkanı olduğunda da alınıyordu. Milletvekillerimizi suçlarken şöyle hafızaları yoklamak lazım. CHP'den Çineli milletvekiller oldu ama hiç birinin Çine'de bir çakılı çivisi yok. Ama Mustafa Savaş vekilimizin var. Doğalgaz dedi başladı. Tapu mağdurları sorununu çözdü. Yeraltı su kaynaklarından alınan ücret makul seviyeye indirildi, biz vatandaşımızın talebini dinler ona göre uygulamalar yaparız. Biz millete sırtımızı dönmeyiz. Hükümet Konağının ihalesi yapıldı. Biz seçimlerde vermiş olduğumuz sözlerin Hükümet kanalı ile yapılabilinecek olanların hepsini söz verdiğimiz gibi yapacağız" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler