25 Nisan 2024, Perşembe

“Kimse yoksa ben varım”

14 Mart 2017, Salı 15:57

     


Aydın’da yerli sığırların yaygınlaşmasına yönelik başlatılan ‘Salma Hayvancılık Projesi’ninson toplantısı Karpuzlu’da yapıldı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Üreticimizin arkasında kimse yok ise ben varım” dedi.

 

Aydın’da yerli sığırların yaygınlaşmasına yönelik başlatılan ‘Salma Hayvancılık Projesi’ninson toplantısı Karpuzlu Ziraat Odasında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Orhan Karaca, “Artık bizim bir proje yapmamız gerekiyor. Bilimsel bir araştırma yapmamız gerekiyor. Bilimsel araştırma yapamaz isek projemizin hiçbir önemi yok. Mesela devlet meradaki hayvana destek vermek istiyor ama veremiyor. Nasıl verecek. Devlet verecek alan yok. Bunun bir adını koyacağız. Biz bunun için uğraşıyoruz. Bu hayvanlarımızı bir standart getirerek marka haline dönüştürmeliyiz. Burada üreticilerimiz bize yardımcı olacak. Önder üreticilerimiz bu işe ön ayak olacak. Bizim dediklerimizi uygulayacak. Üreticilerimizden bazılarının hayvanlarının entegre tesislerinde kesilirken onlardan et örnekleri alacağız. Bu etin kalitesini belirleyeceğiz” dedi.

 

“BURADA PAZARLAMA ÇOK ÖNEMLİ”

ADÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Biyometri ve Genetik Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Onur Yılmaz ise, “Şuan Aydın’dakilere bu etin diğer etlerden daha yüksek fiyata satılması çok garip ve şaka gibi gelebilir. Fakat bu etin kalitesini ortaya koyduğumuzda ürünüzü markalaştırdığınızda burada bir fiyata satılan etin İstanbul gibi büyükşehirlerde 2,3 kat daha pahalıya satılabileceğine şahit olacaksınız. Burada pazarlama çok önemli. Pazarlama konusunda da etin kalitesini yüksek tutabilir isek bir sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum. Bu proje üreticimizin tüm sorunlarına çare olmayacak ama onların ekonomik açıdan daha da güçlenmesine ve kazanç elde etmesini sağlayacak” dedi.

 

“BUNUN GARANTİSİNİ VERİYORUZ”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, bu projenin hayata geçirilmesini çok istediklerini ifade ederken, “Çine’de Mutaflar Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz ve Seferler Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerimiz var. Bu kooperatiflerimiz bünyesinde bu projemizi hayata geçirebiliriz ya da uygun görülen her türlü birlikteliğin içerisinde yer almaya hazırız. Üreticimizin daha çok kazanmasını istiyoruz. Eğer bu proje hayata geçirilemez ise ben üreticimizin arkasında durmaya devam edeceğim. Üreticimizin arkasında kimse yok ise ben varım. Ben bu salma sığırlarımızın kalitesini lezzetini bilen birisi olarak bu üreticimizin etlerine imzamı atarım. Çine Belediyesi olarak biz üreticilerimizi bunun garantisini veriyoruz” diye konuştu.

 

Çine Ziraat Odasında gerçekleştirilen toplantıya, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Orhan Karaca, ADÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Biyometri ve Genetik Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Onur Yılmaz, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Hasan Aydoğdu, Vodafone Akıllı Köy Projesi çalışanlarından Ziraat Mühendisi Fatih Aksoy ve üreticiler katıldı.  (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler