25 Nisan 2024, Perşembe

Yıldız’dan sitemli açıklama

12 Temmuz 2014, Cumartesi 16:28

     


Karpuzlu AK Parti İlçe Başkanlığı görevinden geçtiğimiz günlerde istifa eden Erdal Yıldız, sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’tan istifası hakkında geniş bir açıklama yaptı. Yıldız, istifa haberini hakkında yapılan yorumlar hakkında üsttü kapalı sitem etti.

 

AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanlığı Facebook sayfasında istifası hakkında yazılı bir açıklama yapan Yıldız, şu ifadelere yer verdi.

 

“Değerli arkadaşlar, AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmiş bulunmaktayım. İstifamın sebeplerinden birisi ve bardağı taşıran son olay müdür atamalarında yaşanan skandal olmuştur. Skandal dememin sebebi şudur. Şuanda yeni atanan müdürün kadrosu 2004 yılından bu yana Karpuzlu'da olmasına rağmen, 2013 yılına kadar ilde Vali oluru ile çalışmış ve bu dönemde Karpuzlu Milli Eğitim Müdürlüğü, devamlı vekaletle yönetilmiştir. Bizim isyanımız da işte bu noktadadır. Yaklaşık 10 yıldır ortalarda görünmeyen sayın müdürümüz, en son atanan Milli Eğitim Bakanımızın; ‘Herkes, kadrosuna geri dönsün’ talimatından sonra geçen yıl mecburi olarak Karpuzlu'ya geri dönmüş ve bir yıldan bu yana da Aydın'dan Karpuzlu'ya gelip gitmektedir. Eğer Milli Eğitim Bakanı'nın bu son talimatı olmasaydı, Karpuzlu'ya gelmek aklının kenarından bile geçmiyordu. Ayrıca müdürümüz 60 yaşını doldurmuş, vizyonunu ve misyonunu tamamlamış bir kişidir. Bizim İl Başkanlığına teklif etmiş olduğumuz isim ise, hem kendi bölgemizin insanı, hem Karpuzlu'da oturan hem de genç ve dinamik bir isimdir. 60 yaşındaki bir insanla kıyaslanamaz. Ama, istifamın ana sebebini, sadece müdür atamasına bağlamak yanlış olur. Yönetimdeki arkadaşlarım da konunun sadece müdür ataması olmadığını biliyorlar. İstifam, uzun zamandır yaşanan sıkıntıların birikimidir. 2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerde, bizler teşkilat mensupları olarak İl Başkanlığını ve Milletvekillerimizi uyardığımız halde, uyarılarımız çok fazla dikkate alınmadı. Beş yılda bir yapılan yerel seçimlerde bile Genel Merkez'den bir yetkili bizi arayıp da, ‘İlçenizde durum nedir’ diye sormadı. İşte, bizleri üzen esas olaylar bunlardır. Teşkilatların sesine kulak verilmediği sürece, isimlerin değişmesiyle sorunlar çözülmeyecektir. İstifamın zamanlamasının uygun olmadığının bilincindeyim. Amacım, İl Başkanımızı sıkıntıya sokmak da değildir. Ben, çalıştığımız günlerin hatırına, bu ramazan gününde il başkanımı sıkıntıya soktuğum için ondan hakkını helal etmesini istiyorum. Son olarak, istifam hakkında facebookta yapılan yorumlara da değineceğim. Bazıları, ‘Karpuzlu, Erdal Yıldız'dan kurtuldu’ demiş, bazıları da ön saflarda kıldığımız namazları gündeme getirecek kadar alçaklara düşmüş. Dilin kemiği yoktur. Ben, eleştirilere açık bir insanım, ama hakaretlere açık bir insan değilim. Kem söz, sahibine aittir. Eleştiri sınırlarını aşan ve hakarete giren bu yazıları yazanlarla elbet bir gün bir yerlerde karşılaşacağız.” (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler