28 Mart 2024, Perşembe

"Sağlıkta yüzümüz ak"

11 Haziran 2018, Pazartesi 15:47

     


AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Devlet Hastanesini ziyaret etti. Savaş, "Sağlıkta yüzümüz ak" dedi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Devlet Hastanesini ziyaret etti. Savaş, Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik'ten hastane hakkında bilgi aldı. AK Parti'nin en büyük icraatlarından birisinin sağlık olduğunu ifade eden Savaş, "Sağlıkta yüzümüz ak. 2002 yılında Türkiye'nin tüm bütçe toplamı 120 milyardı. 2018 yılında sadece sağlığa ayrılan bütçe 134 milyar. 2002'de sağlığa ayrılan bütçe 11 milyardı. Nereden nereye. Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesi ile bu yola baş koyduk. Eski Türkiye'de vatandaş sabah namazında kuyruğa girer, öğleyin sıra gelir. Ya bakarlar ya bakmazlar. 3 tane ilaç yazarlar birini alır. Ameliyat olacak ise bıçak parası isterler, bulamazsa tarlasını satar. Ödeyemez ise hastane de rehin alırlardı. Sağlık konusunda elhamdülillah biz bu sorunları çözdük. O günler geride kaldı. İnşallah daha güzel işler yapacağız" dedi.

 

"2 YIL İÇİNDE BİTECEK"

Çine'ye 2 yıl içerisinde yeni modern bir devlet hastanesinin yapılacağını söyleyen vekil Savaş, "Çine Devlet Hastanesi'nin 3 kez temeli atılmış. 2004 yılında bizim iktidarımızda inşaatı bitirildi. Şuan günde bin 400 vatandaşa hizmet eder konuma geldi. 21 uzman hekim ile hizmet veriyor. Tabi fiziki imkansızlıklar oluştu. Bunu gidermek için hemşehrilerimize daha kaliteli hizmet vermek için yeni modern 100 yataklı bir hastane inşa edeceğiz. Önümüzdeki günlerde ihale yapılacak. 2 yıl içinde de inşallah inşaatı bitecek" dedi.

 

BAŞHEKİM TETİK: GURUR VE MUTLULUK VERİCİ

Çine Devlet Hastane Başhekimi Engin Tetik, şuan 270 kişiye evde bakım hizmeti verdiklerini belirtirken, ayrıca hizmete giren yeni diyaliz merkezinin Aydın'da hizmet veren en iyi diyaliz merkezi olduğunu söyledi. Başhekim Tetik, Aydın'ın farklı ilçelerinden Çine Devlet Hastanesi'ne tedavi olmaya gelen bir çok insan olduğunu, bu durumun kedilerine mutluluk ve gurur verdiğini ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler