25 Nisan 2024, Perşembe

Başkan Tosun’dan doğal gaz müjdesi

10 Kasım 2016, Perşembe 09:30

     


AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Çine’ye doğal gaz geleceğinin müjdesini verdi. Başkan Tosun, mevzuatın değiştiğini Çine’ye doğal gaz gelmesi için aranan şartın değiştiğini söyledi.

 

2015 yılının sonunda ve 2016 yılının başında ilçede doğal gaz getirilmesi hususunda talep topladıklarını ancak yeterli sayıya ulaşılamadığı için kaldığını söyleyen AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, “Yürürlükteki mevzuata göre merkezdeki elektrik abone sayısının yüzde 60’ının açılan hesaba abone başına 335 lira yatırarak müracaat etmesi gerekmekteydi. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep ve serzenişe istinaden konuyu partimizin milletvekillerimize ilettik. Partimizin yetkili organları tarafından bakanlıklar bilgilendirilmiş ve son çıkan 22 Ekim 2016 Tarih 29865 sayılı Resmi Gazete'nin 17.10.2016 Tarih 2016/9382 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile durum düzeltilmiştir. Milletvekilimiz Mustafa Savaş’ın son Çine ziyareti sırasında Çineli hemşerilerine verdiği müjdeye göre mevcuttaki bu sıkıntılı durum düzeltilmiş ve açıklanan kararname ile son durum şu hale getirilmiştir. ‘Mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan, merkez nüfusu 20 bin ve üzerindeki ilçelere doğal gaz ulaştırılmasını teminen gereken yatırımlar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından münhasıran veya doğal gaz dağıtım şirketleri ile müştereken gerçekleştirilir. Bu karar kapsamında yeterliliği sağlayan ilçeler BOTAŞ’ın önerisi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın onayı ile belirlenir’” dedi.

 

“YÜZDE 60 ŞARTI KALKTI”

 

İlçedeki mevcut elektrik abonesi sayısının yüzde 60 şartı ve abone başı 335 lira yatırma şartının kaldırıldığını müjdeleyen Başkan Mehmet Tosun, “Yatırım doğrudan BOTAŞ tarafından veya lisans sahibi şirket ile beraber yapılacaktır. Bu vesile ile şunu söylemeden geçemeyeceğim. 2015 yılı sonu ve 2016 yılı başında biz Çine’ye doğal gaz getirilmesi konusunda kamuoyu oluşturarak talep toplama ve talep toplama sürelerinin uzatılmasıyla uğraşırken CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine’ye doğal gaz getirilme konusunda kamuoyu oluşturma çabası içinde olmak yerine bu durumun ‘Gayri ciddi bir anket görünümünde olduğunu, doğal gazın bu şekilde Çine’ye gelmesinin mümkün olmadığını savunmuş, bizi siyasi rant elde etmekle suçlamıştı. Talep toplama süresi sonucunda da yeterli müracaatın olmaması ile ilgili de parti teşkilatımızın Çine’ye doğal gazı getiremediğini, sonucun kocaman bir sıfır olduğunu’ söylemişti. Bu gelişmeler ışığında kimin sözünün arkasında olduğunu, kimin bu işten siyasi rant sağlamaya çalıştığının kamuoyunu bırakıyorum. Son yapılan Çine Belediye Meclisi toplantısındaki Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in basında çıkan açıklamasını Çine kamuoyunun değerlendirmesinin doğru olacağının kanaatindeyim. Söylenen sözler arşivlerdedir. Biz AK Parti ailesi olarak Çine’mize milletvekillerimizle birlikte hizmet etme, vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözme, Çine’mize yeni yatırımlar kazandırma azmi ve kararlılığındayız” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler