24 Nisan 2024, Çarşamba

Şahin: "CHP, Cumhuriyet, laiklik ve demokrasinin teminatıdır"

9 Eylül 2016, Cuma 19:27

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çine İlçe Örgütü, partilerinin 93'üncü kuruluş yıl dönümünü Çine Hükümet Meydanı'nda bulunan Atatürk büstüne çelenk sunarak kutladı. CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, "CHP, Cumhuriyet, laiklik ve demokrasinin teminatıdır" dedi.

CHP Çine İlçe Örgütü'nün Cumhuriyet Halk Partisi'nin 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Çine Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirdiği program çerçevesinde toplanan CHP'lilere, CHP'li Çine Belediye Başkanı Enver Salih de eşlik etti. CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Atatürk büstü önüne çelenk koydu.

"CHP, TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE İLELEBET YAŞAYACAKTIR"

Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, burada yaptığı konuşmasında, "CHP Türk siyasi tarihine damgasını vurmuştur. CHP her zaman Cumhuriyet, laiklik ve demokrasinin teminatıdır. Atatürk ve silah arkadaşları, çok zor şartlarda Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuşlar ve bizlere miras bırakmışlardır. Ama maalesef o zaman ki düşmanlar, şimdide yine içimizde. Dinbazlar, karşı devrimciler, Cumhuriyet düşmanları, laiklik karşıtları maalesef nefes ala ala çoğaldılar. Bizler var olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti bizim teminatımız altındadır ve yaşatacak olan CHP'dir" dedi

Son günlerde yaşanan olaylar ile darbe girişiminin bu gerçeği ortaya koyduğunu ifade eden Şahin, "Biz halkımızdan CHP'ye destek olmalarını ve gönül vermelerini diliyoruz. Ümidimiz gençliktedir. Gençlik atasının emanetine sahip çıkacaktır. CHP, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte ilelebet yaşayacaktır" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler