24 Nisan 2024, Çarşamba

AK Partililer, Başkan Dinçer'e yüklendi

9 Mayıs 2018, Çarşamba 09:20

     


Çine Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı yapıldı. İki maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda gündem dışı maddelerde AK Partili meclis üyeleri, bazı çalışmalardan dolayı Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'i eleştirdi.

 

Çine Belediye Meclisi 2018 yılı Mayıs Ayı Toplantısı, Aydın Büyükşehir Belediyesi Çine Sosyal Tesislerindeki Çine Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Çine Belediyesi 2017 Yılı Kesin Hesapları ve belediye personeline sosyal denge tazminatı verilmesi konuları görüşülürken, 2017yılı kesin hesaplarını kabul eden meclis üyeleri belediye personeline verilmesi düşünülen sosyal denge tazminatının da verilmesine karar verdi.  

 

İŞÇİLERİN VERİLMEYEN MAAŞLARINI SORDU 
Toplantıda gündem dışı maddelerde görüşüldü. AK Partili meclis üyeleri Veysel Tetik, Muhammet Doğan ve İsmail Çerçi, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e sorular yönelterek, bazı yanlış düşündükleri çalışmalar hakkında bilgi istedi. AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Veysel Tetik, ÇİPAŞ'ta çalışan işçilerin maaşlarının ödenmediğini ve bu konu hakkında bilgi almak istediğini belirtirken, Başkan Dinçer, Mart ayı ödemelerinin yapıldığını söyledi. Tetik, Başkan Dinçer'e ayrıca ÇİPAŞ hakkında geçmişte bilgi almak istediklerini ve kendilerine bu konuda henüz bilgi verilmediğini söylerken, Başkan Dinçer bu konu üzerine de meclis üyelerini önümüzdeki süreçte bilgi verileceğini ifade etti. 

 

MECLİS ÜYESİ DOĞAN, KOMİSYONLARIN ÇALIŞTIRILMADIĞINI İDDİA ETTİ 
AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan ise belediye meclisi tarafından kurulan meclis komisyonlarının çalıştırılmadığını iddia ederek, yol çalışmaları ile ilgili olarak Trafik, Yol ve Şehircilik Komisyonu'ndan rapor alınıp alınmadığını sordu. Doğan'ın, gerçekleştirilen yol çalışmalarında inşa edilen kaldırımların çok geniş olduğunu ve halktan böyle bir tepki aldıklarını ifade etmesi üzerine Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kaldırımların yol çalışmasındaki standartlara göre yapıldığını söyledi. Doğan ayrıca Çine'de küme evler diye tabir edilen yerleşim alanındaki sokak yollarının bozulduğunu ve bu yolların yapılmasını talep etti. 

 

ESKİ BAŞKAN ÇERÇİ, KANALİZASYON ÇALIŞMASINI ELEŞTİRDİ
AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi İsmail Çerçi ise Aydın Büyükşehir olmadan önce belediye başkanlık görevini de icra ettiği Akçaova'da yapılan kanalizasyon çalışmalarının 2014 yerel seçimlerden önce kendi döneminde yapılmasını talep ettiğini Aydın'ın Büyükşehir olması ile kanalizasyon çalışmalarının yapılabilmesi için o dönem Çine Belediyesinden izin alınması gerektiğini ve bu iznin kendilerine verilmediğini söyledi. Başkan Dinçer'e o dönem kanalizasyon çalışmalarına izin verilmesi durumunda yaklaşık 3 milyon liralık bir maliyette yapılabilecek kanalizasyon çalışmasının bugün ise 6.5 milyon liraya yapıldığını söyleyerek, hizmetin geciktiğini ve böylelikle belediyenin daha çok para harcamasına sebebiyet verildiğini ifade etti.

"BU İŞLER NASİP"

Başkan Dinçer ise Çerçi'ye şu sözleriyle yanıt verdi: Kredi çıktı, İller Bankası'ndan ihaleye çıktı. Müteahhit kış ayında çalışmak istemedi. O gün imza atılıp atılmadığını bilmiyorum yaptıysak vardır bir mutlaka sebebi. Kamuoyu ve sizlerde çok iyi biliyorsunuz hükümet binası 3 yıldan beri ihaleye çıkılacak, çıkılabildi mi? Her şey konuşulduğu gibi yürümüyor. Geriye dönük çok fazla konuşmanın bir anlamı yok, bu işler nasip. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler