20 Nisan 2024, Cumartesi

"Bunlar aklımızla dalga geçiyor"

9 Mart 2019, Cumartesi 12:36

     


Millet İttifakı CHP Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Derya Kamil Karaca, Çine Belediye Meclisi üyesi adayları ve partililer Çine’nin Ovacık Mahallesi'ni ziyaret etti.

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

Ovacık Mahallesi halkıyla buluşan Dinçer, yaptıklarını ve tekrar seçildikten sonra yapacaklarını anlattı. Rakibini eleştiren Dinçer, “Bunlar aklımızla dalga geçiyor.” dedi.

AK Parti hükümetini eleştiren ve kurulan Millet İttifakı'ndan memnun olduklarını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Bu ittifaktan memnunuz. Çine Belediye Başkanımız Enver Salih Dinçer, mahallelere 5 yılda elinden geldiğince hizmet götürmeye çalıştı. AKP’li arkadaşlar bu yerel seçim olduğu için yerel seçimi konuşalım diyor. Fakat iş dönüp dolaşıp ekonomiye geliyor. Onlar ekonomiyi konuşmamızı istemiyorlar. Türkiye’nin ekonomisinin yüzde 80’i tarıma bağlı. 17 yıldır satmadıkları kalmadı. Fabrika yapacakları yerde yapılan fabrikaları sattılar. Şimdi de manavlığa başladılar. Tanzim kuyruklarında iki kilo domates için bu milleti rezil etmeye başladılar.” dedi.

“KISKANIYORLAR”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in yerelde sosyal belediyeciliğin nasıl yapılacağını mühürlerini vura vura gösterdiğini iddia eden Şahin, “Bunları kıskanıyorlar. Bunları yapamıyorlar. Sosyal devletçiliği yapamadılar. Ama biz sosyal devletin yapamadığını üstüne basa basa takır takır yaptık.” diye konuştu.

“PAPUÇ PAHALI”

Çiftçinin perişan olduğunu söyleyen Şahin, “Son günlerde Çine’ye bakan getirmeye başladılar. Papuç pahalı. Seçimi kazanamayacaklarını anladırlar. Bakanlarını getirip vatandaşı etkilemeye çalışıyorlar. Belediye başkan adaylarının tanıtım videoları hazırlamışlar. Traktörün üzerinde meşhur yağlığını boynunu doluyor. 'Benim iktidarım sizi bitirdi, hatırlayın. Ben traktörün üstüne biniyorum.' Aklımızla alay ediyorlar.” dedi.

Şahin, “Bu arkadaşlar diyor ki Çine Belediyesi bütçesini açıklasın. Açıklarız. Biz hırsızlık ve namussuzluk yapmıyoruz. Siz önce bu talebi yapacağınıza Aydın’daki 5 tane AKP’li belediyenizin hesaplarını açıklamalarını sağlayın. Çok şeffaf ve dürüstsünüz. Önce siz açıklayın bakalım yüreğiniz yetiyorsa. Neleri sattığını ve ne kadar borcunuz olduğunu bir açıklayın.” diye konuştu.

“AKLIMIZLA DALGA GEÇİYORLAR”

20 yıldır Çine Belediyesi'ni yönettiklerini söyleyen Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer, “Bu görevi 8 yıldır ben yürütüyorum. 8 yıldır modern pazaryeri, düğün salonları, yüzme havuzları ve park bahçe yaptım. Yapılması gerekenleri yapmaya çalıştık ve yaptık. Bizlere laf söyleyenler sizlerin karşısına gelip üst geçitler, alt geçitler, hanlar hamamlar yapacağız diyorlar. Bir de teleferik yapacaklarmış. Bunların bir damadı mı var. Ankara’da biliyorsunuz. Damat var ya sizlere diyor ki aya 4 şerit otoban yapacağız desek Türk halkı inanır diyor. Bizimle dalga geçiyor arkadaşlar. Teleferik yapacaklarmış. Teleferik merhum Raşit Kalkan'ın 30 yıl önceki projesi arkadaşlar. Onlar Ankara’da, bunlar Çine’de bizimle dalga geçiyorlar.” dedi.

Dinçer konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Üreten köylümüze yardımcı olmamız gerektiğini düşündük. Üretirsek kazanırız. Üretirsek büyürüz. Hükümetin yapamadığını Büyükşehir Belediyesi ve Çine Belediyesi olarak yapmaya çalışıyoruz. Tır siparişini verdik. Yemleri ayağınıza getiriyoruz. Her çarşamba ayağınızda olacak. Biz, üreten bir Çine istiyoruz.” diye konuştu.

PROJELERİNİ AÇIKLADI

Yapmayı planladığı bazı projelerini açıklayan Dinçer, “Her mahallemize süt tankı kuracağız. Topladığımız sütleri kuracağımız mandırada işleyip mamul hale getireceğiz. Ege Et şubelerinde vatandaşımıza uygun fiyatla satacağız. Çine Belediyesi olarak her mahallemize bir bekçi istihdam edeceğiz. Bu bekçi 24 saat sizlerin hizmetinde olacak. Türkiye’de yerfıstığı üretiminde Osmaniye’den sonra ikinci Çine. Bunu markalaştırmak istiyoruz. Topçam Madran markasını çoğaltacağız. Çine’nin fıstığı ambalaja girecek. Markası da Topçam Madran Fıstıkları olacak. Mısır unu fabrikası yapacağız. İlçemizde ciddi bir mısır ekimi var. İstanbul’dan gelen tüccar sizin mısırınızı ucuza götürmeyecek. Ektiğiniz mısırı biz alacağız. Hem ekim garantisi hem de fiyat garantisi vereceğiz.” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler