29 Mart 2024, Cuma

"Allah rızası için verdik"

8 Ağustos 2016, Pazartesi 09:23

     


FETÖ terör örgütünün yıllarca hizmet adı altında kendilerinden yardım istediğini ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, "40 senedir bizlere geldiler, Allah rızası için dediler, gariban öğrenci okutuyoruz' dediler, biz de yardım ettik ama biz Allah rızası için verdik" dedi.

 

Çine'deki demokrasi nöbetine, AK Parti Aydın Milletvekili ile Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ ve bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ve mahalle muhtarları da katıldı.

 

"MİLLET BU DARBECİLERİN 40 YILLIK PLANLARI 20 SAATTE BOZGUNA UĞRATTI"

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, demokrasi nöbetine devam eden AK Parti Çine İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Demokrasi nöbetlerinin hafife alınmaması gerektiğini belirten Öz, vatandaşlara empati yapmalarını ve bu başarısız darbe girişiminin tam tersini düşünmelerini istedi, "Allah muhafaza ülkemiz 20 yıl geriye giderdi ve 3 haftalık demokrasi nöbetleri ile bu işin üstesinden gelemezdik" diye konuştu.

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milleti demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmaları için sokağa çağırmasını değerlendiren Öz, şunları söyledi:

‘’Erdoğan'dan başka kim çağırırsa çağırsın bu milleti sokağa dökemezdi. Başkomutan milletine çağrı yaptı, millet bu darbecilerin 40 yıllık planını 20 saatte bozguna uğrattı. Cumhurbaşkanı yüzde 52'yi niçin aldığını ve dünya lideri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Türk milleti, nasıl bir millet olduğunu, tankın önüne yatarak, uçaklara taş ile karşılık vererek dünyaya gösterdi. Allah birliğimizi bozmasın. Biz Türk milleti bir olduktan sonra her işin üstesinden gelebilecek bir milletiz. Bakın bugün okullarına yurtlarına devlet el koydu. O okullar milletten aldıkları hayırlar ile yapıldı. Bir kişi bugün karşı çıkıyor mu, mağdurum diyor mu? Demiyor, çünkü o okullar milletimizindi, şimdi milletimize geri döndü."

 

"İÇKİ KOKAN KİŞİLER DE BİZİMLE BİRLİKTE TEKBİR GETİRDİ"

Öz, darbe girişimine sadece AK Partililerin karşı çıkmadığını şu sözleriyle ifade etti:

‘’Bakın bu darbe girişimi ile bütün millet sokağa dökülürken, sadece AK Partililer sokağa dökülmedi. CHP'lisi MHP'lisi hangi görüşten insan olursa olsun o gece Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile demokrasi için sokaklara döküldü. Şehit oldu, gazi oldu, darbecilere 'dur' dedi. Aydın'daki mitingde önümde iki kişi vardı ve ağır içki kokuyorlardı. İçki kokan kişiler de bizimle birlikte tekbir getirdi. Darbeye hayır diye bağırdı. O gün meydanlarda sadece biz yoktuk. Her kesimiyle Türk milleti vardı. Demokrasi nöbetlerimizi sonlandıracağız. Hayatın normale dönmesi gerekiyor, ama hep uyanık olmak zorundayız, yine bir şeyler hisseder ve olduğunu görürsek hemen sokaklara çıkarak meydanlarda olmalıyız. Siz bakmayın 14 Ağustos'ta şöyle olacak böyle olacak denildiğine FETÖ şuanda o sözleri bizim için söylemiyor. Yanına sığındıklarını hala çevresinde tutabilmek için bu şekilde konuşuyor.’’ (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler