20 Nisan 2024, Cumartesi

Tapu mağdurlarına müjdeli haber

8 Haziran 2018, Cuma 11:17

     


AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili ve Adayı Mustafa Savaş, Çine'nin Kahraman Mahallesinde, ilçedeki 7 mahalleyi ilgilendiren tapu sorunununa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Savaş, İmar affı barışı ile bu sorunun ortadan kalktığını söyledi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili ve Adayı Mustafa Savaş, Kahraman Mahallesinde AK Parti Çine İlçe Teşkilatı'nın vermiş olduğu iftar yemeğine katılarak ardından mahalle meydanında halk ile buluştu. Savaş Çine’de 7 köyde 440 ailenin yaşadığı tapu sorununun yeni çıkarılan imar affı barışı ile çözüleceğini söyledi. İmar affı barışı kanununu meclisten geçirdiklerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da imzaladığını ifade eden Savaş, "13 milyon haneyi ilgilendiren bu sorunu çözdük. Çine'mizdeki tapu sorunu da bu kanun içerisinde çözüldü. Hayırlı olsun. Biz sözümüzü yerine getirmek için çalıştık ve yerine getirdik. Oy kutsaldır, oyunu elini vicdanına koyar ve kullanırsın o ayrı bir şey. Biz söz verdiğimiz için şimdi burada bu müjdeyi veriyoruz" dedi.

 

KREDİ TALEPLERİNDE GEÇERLİ OLACAK

Aydın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, ise AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili ve Adayı Mustafa Savaş'ında içerisinde bulunduğu heyetin yapmış olduğu çalışma ile imar affı barış kanununda Çine'deki tapu mağduriyetinin de giderilmesi adına çalışmalar yapıldığını ve 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılacak olan müracaatlar ile sorunun artık sorun olmaktan çıkacağını belirtti. Tapu mağduriyetinin giderileceği güne kadar tapu sahiplerine yapı denetim belgesi verileceğini belirten müdür Al, bu belge ile artık bankalarda kredi talebinde dahi geçerli olacağını söyledi. Müdür Al, önümüzdeki günlerde tapu sorununun yaşandığı mahalleleri ziyaret ederek, müracaat için hangi belgelerin gerekli olduğunu vatandaşlar ile paylaşacaklarını da hatırlattı.

 

SAVAŞ'TAN RAYİÇ BEDEL AÇIKLAMASI

AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili ve Adayı Mustafa Savaş, iptal olan tapuların yeniden kayıt altına alınması için ödenecek olan rayiç bedel için ise şunları söyledi: Evet bir rayiç bedel belirlenmek zorunda. Ancak siz bugüne kadar. Neredeyse 4 defa para ödemişsiniz. Muhtarlara ödenmiş, tapu dairelerine ödenmiş. Davalar açılmış, para ödenmiş. Bu ödenen paraların ben rayiç bedel içerisinde gösterilmesi için çalışacağım. Bu konunun takipçisi olacağım. Şuan bunun sözünü veremem ama ben bu memleketin çocuğu olarak bunun için gayretle çalışacağıma size söz veriyorum. İnşallah o sorunu da çözeceğiz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler