25 Nisan 2024, Perşembe

“Cumhuriyeti ümmete çevirmeye çalışıyorlar”

8 Nisan 2015, Çarşamba 09:24

     


CHP’nin Aydın Milletvekili adaylarını belirlemek için yaptığı önseçimde birinci çıkan Metin Lütfi Baydar, CHP Çine İlçe Teşkilatına teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette yaptığı konuşmadaAK Parti’ye yüklenen Baydar, Cumhuriyeti ümmete çevirmeye çalışıyorlar” dedi.

 

Baydar’ın teşekkür ziyaretine, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer de katıldı. Çineli CHP’lilere kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Baydar, Çine örgütünün çok önemli olduğunu kaydetti.

 

Baydar, ziyaretinde AK Parti’de milletvekilleri adaylarının açıklanmasıyla birlikte aday olamayan ve olanlar arasında saç saça baş başa kavga çıkacağını savundu, ’’AK Parti’de ‘çanak çömlek patlayacak’ diye konuştu.

 

AK Parti’ye niçin karşı olduklarını açıklayan Baydar, CHP’nin cumhuriyeti kuran parti olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

“1920’de savaş yıllarında Halk Fırkası adıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulacağı müjdelenmişti. O gün Cumhuriyeti kuranlar, iki temel konunun altını çizmiştir. Biri din siyaset biride demokrasi ve hukuk ilişkisi. 1789’da Fransız devrimi ile birlikte laiklik olarak adlandırıldı. Türkiye tarafından benimsendi. Bu görüş ve İslamiyet’teki Rönesans ve reformun da temel temsilcisi oldu. İslamiyet’teki Rönesans ve reformun bu düzeyde olmasının önemli olmadığı ifade ediliyordu. Ancak Avrupalılar Charlie Hebdo saldırısıyla birlikte ‘aman dikkat Türkiye için laiklik çok önemli’ demeye başladılar. Cumhuriyeti kuranlar o günlerde bu olayı çözmüşlerdi. Bu güne kadar hiçbir başbakan ve cumhurbaşkanının Cumhuriyetin temel kavramlarıyla ilgili bir problemi yoktu. Tayyip geldiği andan sonra bu böyle oldu. Cumhuriyeti ümmete çevirmeye çalışıyorlar, biz buna karşıyız.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler