19 Nisan 2024, Cuma

Herkes CHP'ye oy verse, vekil olamıyor ama...

7 Ekim 2015, Çarşamba 10:10

     


Cumhuriyet Halk Partisi'nin en genç milletvekili adayı olan Fulya Üstündağ'ın listenin dışına ittiği Ali Ulvi Akoğlu, Çine Dorumlar Mahallesi'nde CHP Aydın 8. sıra milletvekili adayı olarak tanıtıldı.

CHP’nin 7 Haziran seçimi için milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla yaptığı ön seçiminde Ali Ulvi Akoğlu'nun 56 oy gerisinde kalan CHP Aydın Milletvekili Aday Adayı Fulya Üstündağ, listenin 7'nci sırasında yer alarak milletvekili adaylığı şansını kaybetmişti. Türkiye'nin en genç kadın milletvekili aday adayı unvanına sahip olan Üstündağ, Aydın İl Seçim Kurulu'na başvurarak ön seçim sonuçlarına itiraz etmiş ve Üstündağ'ın il genelindeki tüm sonuçlara itiraz etmesi sonucu, Seçim Kurulu tarafından oylar yeniden sayılmıştı. Sayım sonucunda oyları yükselen Üstündağ, ön seçim sıralamasında 6'ncı sıraya yükselerek CHP Aydın 7'nci sıra milletvekili adayı olma hakkına sahip oldu. Milletvekili olabilme şansını kaybeden Ali Ulvi Akoğlu, Çine'nin Dorumlar Mahallesi'ndeki seçim çalışmasında CHP Aydın 8. Sıra Milletvekili Adayı olarak tanıtıldı.

Eski Kuyucak Belediye Başkanı CHP’li Ali Ulvi Akoğlu, CHP'nin seçim çalışmaları kapsamında Çine’nin Dorumlar Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Toplantıya Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Kavşit Muhtarı Halil Çoban, Cumalı Muhtarı Bahtiyar Uysal, Altınova Muhtarı Arif Çakır, Dorumlar Muhtarı Halil Kapıkıran, Hallaçlar Muhtarı Mehmet Ateş, Çine Belediye Meclisinin bazı CHP'li üyeleri, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP Kadın Kolları Başkanı Fahriye Aslan ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Önder Trabuz da katıldı.

"SİZ KİMSİNİZ?"

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Ali Ulvi Akoğlu’nu CHP Aydın Milletvekili Adayı olarak tanıttı. Dorumlar’da yaşayan Gülderen Yavuzbaş, konuşmasını bitiren Ali Ulvi Akoğlu’na, “Biz bu söylediklerini televizyonlardan, CHP’nin seçim bildirgesinden biliyoruz. Siz kimsiniz? Siz neden adaysınız? Siz bizi TBMM’de nasıl temsil edeceksiniz? Hangi projeler üreteceksiniz? Bir de siyasi kariyerinizi de şöyle bir özetlerseniz daha net olur kafamız” dedi. Ayrıca Gülderen Yavuzbaş, 1 Kasım seçimlerinde 4’ü 5 yapalım diyen Ali Ulvi Akoğlu’na “Gerçekçi ol, imkânsızı iste” dedi. Bunun üzerine Ali Ulvi Akoğlu, kendisinin CHP Aydın 8. Sıra Milletvekili Adayı olduğunu ifade etmesinin ardından şunları söyledi:

"HALK 10 YILDA 10 KAT FAKİRLEŞTİ"

“Aydın Kuyucak doğumluyum, 53 yaşındayım. İki dönem Kuyucak Belediye Başkanlığı görevini yürüttüm. Uzun yıllar ilçe başkanlığı yaptım. Bu dönem milletvekili adayı olarak sahaya çıktık. Şuanda ben 8. sıradan adayım, bana oy verin desem olmayacak, şahsi değil partisel oy istiyorum. Tabii ki Aydın’ın temel sorunlarını hep birlikte çözmek için yola çıktık. Teşekkür ediyorum partime sizle tanışma fırsatı sundular. Biz Aydın’ın temel sorunları, tarım, hayvancılık, yeraltı, yer üstü zenginlikleri ve turizm konularında sorunlarımız var. Biz faydalı olmak için yola çıktık. Tarımda Aydın, kendine yetemez hale geldi. Tarımsal dönüşüm sağlanamadı. Aydınlı gittikçe fakirleşiyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne 35 insan iş başvurusunda bulundu. Halk 10 yılda 10 kat fakirleşti. Biz bunları en iyi şekilde katkı sağlamak için çalışacağız.”

“KÜRT MESELESİNİ SADECE CHP ÇÖZER”

‘’7 Haziran’da ortaya çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tatmin etmedi. Vatandaş parlementoda herkes anlaşsın mesajı verdi. Geleceğimize dönük bir koalisyon çıkarın dedi. Davutoğlu hükümeti kuramadı, CHP’ye verilmesi gereken yetki verilmedi. Ülkenin bir bölümünde büyük bir yangın var. Analar ağlamasın diye ortaya çıkan proje nedense rafa kaldırıldı. Ülkenin huzura, barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Bunu söylemde herkes söylüyor. Ancak Kürt meselesinin 1989’dan beri çözümlenmesi için çalışan tek parti CHP’dir. Güneydoğu’daki meseleden dolayı ülke ekonomisi kaybediyor. Biz hep doğruları anlatıyoruz. Sözlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Devleti kuran CHP’dir. Barışı da CHP getirir.” (ELVAN UYAR)







 
Son Eklenen Haberler