24 Nisan 2024, Çarşamba

"Çine Belediyesini yönetenler hesap vermek zorunda"

6 Mart 2019, Çarşamba 16:32

     


AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, belediyenin şeffaf bir şekilde yönetilmediğini belirterek, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'i eleştirdi. Çine Belediyesinin borç batağında olduğunu iddia eden Tosun, "Çine Belediyesini yönetenler bu millete hesap vermek zorunda." dedi.

 

Cumhur İttifakı AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celal Özden, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Cumhur İttifakı meclis üyesi adayları ve partililer Hamitabat Mahallesinde bir dizi kahvehane ziyaretinde bulundu. AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, CHPliler tarafından yönetilen belediyenin borç batağında olduğunu ve halka şeffaf davranmadıklarını iddia ederek, belediyeyi yönetenlerin halka hesap vermesi gerektiğini söyledi.

 

"HESAP VERMEK ZORUNDALAR"

Seçimi kazandıkları takdirde belediyenin halka hesap veren bir yönetim anlayışıyla yönetileceğini söyleyen AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun,"İller Bankası'ndan Çine Belediye kasasına konulan 90 trilyonun hesabını bu millete vermek zorundalar. Belediyenin kaç lira borcu var, açıklasınlar. Bunu bir vatandaş olarak soruyorum ve yanıt istiyorum. Kurmuş oldukları zeytinyağı fabrikası bu yıl kaç ton zeytin sıkmış. Vatandaştan kaç ton, kaç liradan yağ almışlar; kaç liraya satmışlar. Şirket kar mı etmiş zarar mı etmiş, yoksa bu işler göstermelik mi yapılıyor, şeffaf olsunlar açıklasınlar. 2018 yılında Çine'nin bütçesi ne kadar, 42 trilyonluk bütçenin ne kadarı personel giderine ne kadarı yatırıma harcanmış bunu açıklasınlar. İzmir'den gelen göstermelik yem satarak halkı seçim önü kandırmaya çalışıyorlar. Peki bizim Topçam suyumuz vardı ne oldu, meşhur gazozumuz vardı ne oldu? Çine'nin altın yumurtlayan tavuklarını bunlar kesti. Çine'yi batırdılar. Hadi ÇİPAŞ'ın ne kadar borcu var halka açıklasınlar. Hani belediyede çok başarılı ya bunlar. İlçe Başkanı diyor ki biz Çine Yem'i 2009'da batık devraldık. Suçu bize atıyor. Çine Yem'in Ege Et'in yönetiminde CHPliler yok muydu? Ege Et Çinelilerin dediler, şimdi gidin bakın bakalım bunlar bir tane Çineli bırakmışlar mı? Ege Et'in yönetiminde bir tane Çineli yok. 2 trilyonluk Çine Yem tesisini arazisiyle Büyükşehir'e devrettiler. Ege Et'i de batırdılar. Et paralarını tahsil edemiyorlar. Çine Belediyesi'nin hangi kuruma, hangi esnaflara ne kadar borcu var açıklasınlar bakalım. Çine halkı Enver Salih Dinçer'i tatlı dilli, güler yüzlü diye seçti. Tatlı dil güler yüz ise işte Celal abi burada." ifadelerini kullandı.

 

"TEK KÖY PROJESİNİ NE YAPMIŞLAR AÇIKLASINLAR"

Çine Belediyesi'nin tek köy projesi olduğunu belirten Tosun, "Bunların bir tek köy projeleri vardı, övüne övüne bitiremedikleri. Ne oldu o tek köy projesine? Ben size anlatayım. Bir firma geldi, bu firma tarafından bunlar dolandırıyorlardı, son anda fark ederek vazgeçtiler. Şimdi tek köy projesini ne yapmışlar açıklasınlar. Özlem Çerçioğlu Çine için 13 tane proje açıkladı bunlardan sadece iki tanesini yapmış. Kendi reklamına 100 trilyon para harcarken Çine'ye sadece 65 trilyon yatırım yaptık diyor. Onu da yapıldı mı yapılmadı mı tartışırız." diye konuştu.

 

TOSUN: BİZ HESAP VERECEĞİZ

Çine Belediyesini vatandaşla birlikte yöneteceklerini söyleyen Tosun, "Çine'yi sizlerle birlikte yöneteceğiz. Sizlerle her daim istişare yaparak memleketimize yatırımlarımızı buna göre yapacağız. Biz buna birlikte yönetim diyoruz. Biz milletimize hesap vereceğiz." dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler