29 Mart 2024, Cuma

ŞAHİN: ALABANDA KAVŞAĞI ACİL ÇÖZÜLMESİ GEREKEN BİR SORUNDUR

6 Şubat 2021, Cumartesi 14:30

     


CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, son olarak Çine Belediye Meclisi’nde gündeme gelen Alabanda Kavşağı sorunu ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Şahin, “Alabanda kavşağı acil çözülmesi gereken bir sorundur" dedi.

Alabanda Kavşağı'nın acil açılması gerektiğini ifade eden CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"2 Şubat 2021 tarihinde Çine Belediye Meclisi olağan toplantısını yapıyor. AKP’li belediye meclis üyeleri, belediye başkanının yanıtlaması üzere soru önergesi vermişler. Belediye başkanı konuyla ilgili değerlendirme yaparken salona misafir olarak gelen MHP Çine İlçe Başkanı sayın Kazım Oluç, belediye başkanından izin alarak toplantıya katılıyor. Başkan, AKP’li meclis üyelerine verdikleri soru önergesine karşılık Çine’yi ikiye bölen devlet karayolu düzenlemesi sonrasında kapatılan Alabanda Kavşağı’nın yeniden açılması için ne yaptıklarını soruyor. 2019 yerel seçimlerinin hemen ardından ilk meclis toplantısı yapılıyor. Toplantıda, Alabanda Kavşağı’nın yeniden açılması için bütün meclis üyeleri olayın siyasi tarafına bakmadan kendi yetkili taraflarının yöneticileri ile diyaloğa girip sorunu çözme kararı alıyorlar. AKP’li meclis üyesi arkadaşlar da milletvekilleri sayın Mustafa Savaş’tan randevu alıp bütün meclis üyeleri ile birlikte Ankara’ya Karayolları Genel Müdürlüğüne giderek sorunu çözmek istiyorlar. Belediye Başkanı da o tarihten bu yana konu açıldıkça AKP’li meclis üyelerine, ilçe trafiğini zora sokan ve esnafımız ile halkımızın sıkıntı çekmesine sebep olan kavşağın tekrar açılması için yılan hikayesine dönen Ankara’dan alınacak randevunun ne zaman olacağını defalarca soruyor. Bunun üzerine sayın Kazım Oluç söz alıp, bu randevuyu kendisinin halledeceğini söylüyor. AKP’li meclis üyesi arkadaşlardan çıt yok. Bildiğimiz üzere AKP Çine ilçe teşkilatında bir başkan değişikliği oldu yakın zamanda. Öyle ya AKP’li arkadaşlar Çine’nin sorunlarına çözüm arama görevlerini şimdilik askıya alıp bu yüzden beklemede mi kalıyorlar? Ya da görünen tablodaki gibi hem MHP’nin, hem de AKP’nin de yönetim kurulu başkanlık görevini sayın Oluç mu yapıyor? Alabanda kavşağı acil çözülmesi gereken bir sorundur. Ciddiyetle üstüne gidilmesi, iktidar mensuplarının özenle ve titizlikle ilgilenmesi gereken, yapılabilmesi yetkilerindeki bir konudur. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler