20 Nisan 2024, Cumartesi

Şahin: AK Parti İlçe Başkanı kamuoyuna yanlış bilgi veriyor

5 Aralık 2019, Perşembe 09:54

     


CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, TOKİ'nin Çine'de bugüne kadar yapılamamasının asıl nedeni olarak AK Parti'yi işaret etti. Şahin, "AK Parti ilçe başkanı kamuoyuna yanlış bilgi vererek sadece içi boş zavallı bir şov yapmaktadır" dedi.

 

 

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine'de yapılması planlanan TOKİ Evleri Projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanması ile ilgili yapmış olduğu basın açıklamasında AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun'un TOKİ evlerinin bugüne kadar Çine'de yapılmamasına sebep olarak Büyükşehir ve Çine Belediyesi'ni sorumlu tutmasının bir çarpıtmaca olduğunu ifade ederken, TOKİ'nin 10 yıldır Çine'de yapılmamasının sebebinin AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanlığı olduğunu iddia etti. Başkan Şahin yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

"AKP Çine ilçe teşkilatı yaklaşık 10 yıldır Çine’ye yapılması planlanan TOKİ Projesini kendi bilgisizlikleri ve becerisizliklerinden dolayı bir türlü gerçekleştiremediler. En sonun da AKP Çine ilçe başkanı Mehmet TOSUN, TOKİ Konut projesinin Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından onaylandığını, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin engellemelerinden dolayı saf dışı bırakılarak, imar planı çalışmalarının bakanlık tarafından bizzat yürütüldüğünü basın açıklaması yaparak sözüm ona zafer kazanmış şekilde müjdelemiştir. AKP ilçe başkanı kamuoyuna yanlış bilgi vererek sadece içi boş zavallı bir şov yapmaktadır.

 

"BAŞKAN ENVER SALİH DİNÇER BIKMADAN USANMADAN SÖYLEDİ"

TOKİ’nin Çine’ye yapılması hakkında gerekçelerle ilgili sürece baktığımızda bazı konuları hatırlamakta fayda var.

2011 yılında dönemin AKP ilçe başkanı tarafından yapılan basın açıklamasında “Acelemiz var” başlıklı, TOKİ’nin Çine’ye getirildiğini ama Çine Belediyesi’nin temiz ve pis su olur yazısını vermeyerek engel olduğu haberi yer aldı.

2013 yılında yine eski başkan tarafından yapılan açıklamada “TOKİ yine engellendi” haberinde, Karakollar Köyündeki 100 ada 1 Parselin gerekli izinlerinin Çine Belediyesi tarafından verilmeyerek engellendiği iddia edildi. 30.01.2014 tarihinde eski başkan müjdeyi verdi: “TOKİ Çine halkına hayırlı uğurlu olsun.” Açıklamada TOKİ’den ev almak isteyen vatandaşların Çine Kaymakamlığı’na başvurmaları gerektiği belirtildi. 08.09.2016 tarihinde yeni milletvekili olan Mustafa Savaş, Karakollar Mahallesindeki arazi için Çine Belediyesi ile hemfikir olamayışlarından ve en önemlisi yeterli sayıda başvuru olmamasından dolayı TOKİ projesini yapamayacaklarını söyledi. İktidar partisinin bir milletvekili olarak ta bu konuda ne kadar yetersiz ve aciz olduğunu ispatladığı düşüncesini haykırdı. “Ben Çine’ye TOKİ gelmesini çok istiyorum. Bunu çok istiyorum, bana yer gösterin!” 08.09.2016 tarihinde AKP ilçe başkanı Mehmet Tosun basına açıklama yaptı. “Yönetim olarak 300 dönümlük eski Belediye çöplük alanını TOKİ konutlarını yapımı için uygun gördük.” 19.09.2016 tarihinde zamanın Çine Kaymakamı Sayın Özkan Demir TOKİ’de gelinen gerçek son noktayı basına yaptığı açıklamayla özetledi. “TOKİ konutlarının yapılabilmesi için en az 100 başvuru şartının olması gerektiğini, ama istenilen bu rakama erişilemediği ve ilçemizde düşük kira bedeli ile çok sayıda konutun olmasından dolayı bu durumun TOKİ’nin yapılmasına engel oluşturduğunu açıkladı. Çine Belediye Başkanımız Sayın Enver Salih Dinçer, AKP’lilerin kendi iş bilmezliklerini örtmek için Belediyemizi suçladıklarında, her zaman ve her ortamda TOKİ’nin güçlü yetkilerinden, Belediye izni olmadan istediği yere konut yapabilme yetkisinin olduğunu bıkmadan usanmadan bu arkadaşlara yazılı ve sözlü olarak söyledi. Daha sonra ne olduysa o güne kadar arazi bulamayan AKP Çine ilçe teşkilatı hazine arazisi olan 334 ada 8 parseli konut yapmak için buldu. Arazi belirlendikten sonra Çine Belediyesi’ne alanla ilgili olarak 1/5000’lik imar planı yapılması için başvurdular. Belediyemiz bu işlemin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerektiğini, ancak bu işin kısa yoldan halledilmesi için Çevre Bakanlığı’na gidilmesi gerektiğini belirtmiştir. Arazinin imar durumunu, bu arkadaşlar uyarılara rağmen Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yollamışlardır.

 

"AK PARTİ'NİN GÜCÜNÜN ZAYIFLADIĞINI ONLARDA BİLİYOR"

Aydın Büyükşehir Belediyesi de, 14.06.2014 tarihinde AKP’nin Çevre Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bütün Türkiye Belediyeleri için geçerli olan mekansal planlar yapım yönetmeliğine göre çeşitli kurumlardan görüş alınması gerektiğini belirtmiştir. 10 yılda beceremedikleri gibi, bu şartları da yerine getirememişlerdir. Artık AKP’nin iktidar gücünün zayıfladığını onlarda biliyorlar. Sırf siyasi ihtiraslarından ve kızgınlıklarından dolayı kendilerini de kötü duruma düşürüyorlar. İş o kadar basit ki, kanunu açıp okusalar 10 yılı boşa harcadıklarını görecekler. Toplu konut kanunu 4. Maddesi açık ve net diyor ki: Mülkiyeti kendisine ait arazilerde veya valilikçe Toplu Konut iskan sahası olarak belirlenen alanlarda çevre ve imar bütünlüğünü bozmayacak şekilde her türlü ölçekteki planlar ile imar planlarını yapmaya, yaptırmaya ve tadilat etmeye yetkilidir. Yani TOKİ istediği yere, kimseye danışmadan konut yapar.

 

"MUSTAFA SAVAŞ'I UYARIYORUZ"

Bu olay şunu gösteriyor ki, İktidar partisi işine geldiği ve istediği zaman TOKİ için arazi bulabiliyormuş, istediği zaman imar planını değiştirebiliyormuş. Şunu anlıyoruz ki, AKP milletvekili Mustafa Savaş ve AKP Çine İlçe Başkanlığı TOKİ’yi dillerine pelesenk ederek aciz kalmışlar ve yıllarca halkımızı yanlış bilgilendirmişlerdir. Elbette ki memleketimize bir taş getirenin destekçisiyiz. Elbette ki kalkınmamıza el verenin minnettarıyız. Ama önceliğimiz tarımsal kalkınmaya destek olacak fabrikaların, tesislerin yapılmasıdır. Üreticimize, çiftçimize, esnafımıza nefes olabilmektir. AKP Milletvekili Mustafa Savaş’ı defaatle ve ivedilikle uyarıyoruz. Betona, hapishaneye gömülecek paralarla memleket kalkınmaz. Ne kendimizi nede halkımızı kandırmayalım." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler