24 Nisan 2024, Çarşamba

Çine Meclisinde hizmet atışması

5 Şubat 2019, Salı 17:32

     


Çine'de siyasi rekabet meclise de yansıdı. CHP ve AK Parti'li belediye meclis üyeleri hizmet kavgasına tutuştu. AK Partili belediye meclis üyeleri Çine Belediyesi'nin başarısız bir 5 yıl geçirdiğini belirtirken, CHP'li üyeler ise AK Partili belediyelerden daha çok hizmet ettiklerini iddia etti.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Belediye Meclisi 2019 Şubat Ayı Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis üyeleri 6 maddeyi karara bağladı. Atatürkçü Düşünce Derneği eski Çine Şube odası 2 yıllığına Çine Adliyesi'ne tahsis edildi. Yeni Mahalle 288 ada 46 parsel sayılı taşımazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ilgili komisyona sevk edildi. Çine İlçesi Hamidabat Mahallesi 170 ada 7 parsel sayılı taşınmaz kamulaştırıldı. Çine Belediyesi, Sınırlı Sorumlu Çine Turizm Geliştirme Kooperatifi'ne ortak oldu.

 

ÇİNE'YE YETERİNCE HİZMET EDİLMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Çine Belediye Meclisi gündem dışı konuşmalarda üyeler siyaset konuştu. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Veysel Tetik, Çine Belediyesi'nin 5 yılı başarısız geçirdiğini ve köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine 5 yıl içerisinde hizmet yapılmadığını söyledi. 31 Mart Yerel Seçimlerinde halkın Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in performansını değerlendireceğini belirten Veysel Tetik, CHP'lilerin yereli değil geneli konuştuklarını bunun ise yanlış olduğunu söyledi. Tetik ayrıca Büyükşehir Belediyesi ile Çine Belediyesi'nin CHP'li olmasına rağmen Çine'ye yeterince hizmet edilmediğini de sözlerine ekledi.

 

"BAŞARISIZLIĞINIZI ÖRTEMEZSİNİZ"

AK Partili meclis üyesi İsmail Çerçi, CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Çine Belediyesi'ne yeterince hizmet etmediğini AK Partili ilçe belediyelerine ise daha az hizmet vermiş olabileceği iddiasında bulunurken, Veysel Tetik Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e şunları söyledi: "Halk 24 Haziran günü genelin performansını oyladı. Şimdi gündem yerel. Bu kez sizin performansınızı değerlendirecek. İller Bankası'ndan ilçe belediyesine gelen bir pay var. Siz performansınızı genel ile kıyaslayarak başarısızlığınızı örtemezsiniz.

 

"AK PARTİLİ BELEDİYELER İLE KIYASLAYALIM"

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Dediğiniz doğru olabilir. 5 yıllık geçiş dönemiydi. Keşke daha farklı olsaydı. Başarısız olduğumuza Büyükşehir'den daha az pay aldığımız iddialarına karşıyım. Aydın'daki AK Partili Belediyelerden daha çok hizmet ettik. Gelin buyurun AK Partili belediyeler ile kıyaslayalım. Havuz yaptık, otogar yaptık, köprü yaptık. Peki siz hükumet olarak Çine'ye ne yaptınız? Ceza evi, hükumet konağı, adliye sarayı hani nerede, yapabildiniz mi? Hükumet hizmetlerini yatırımlarını durdurdu, buna göre aslında biz daha çok hizmet yaptık" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler