20 Nisan 2024, Cumartesi

"CHP darbelerden en fazla zarar görmüş partidir"

4 Ağustos 2016, Perşembe 09:18

     


CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, "CHP darbelerden en fazla zarar görmüş partidir" dedi.

 

Çine Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşünün son bulduğu Çine Hükumet Meydanı'nda halka hitap eden CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, şunları söyledi:

''Bu Çine coşkusu var iken Türkiye'de kim darbe yapabilir? Çine'nin efe yüreği buradayken meydanlarda demokrasi ve cumhuriyet diye bağırırken kimse Çine'nin gözüne yan bakamaz. Bizim Aydın ve tüm ilçelerine olan güvenimiz tamdır. Aydınlı her darbe döneminde ağır bedeller ödemiş ve darbelere karşı çıkmıştır. CHP her döneminde darbeye karşı çıkmıştır. CHP darbelerden en fazla zarar görmüş partidir. Genel başkanları içeri tıkılmıştır. O yüzden biz bütün darbelere karşıyız.

 

"HESABINI TEKER TEKER SORMAZSAM NAMERDİM"

Nedir bu darbe bunu anlayalım. Kim yaptı. FETÖ diyorlar. Dinci bir yapılanma ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nde örgütlenenler kim? Kim müsaade etti, örgütlenmelerine? Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yuvalanırken askeri okulların her yerinde ortaya çıkarken biz CHP olarak uyardığımızda o zamanın başbakanı yıllık izinde miydi? Bu yüzden bugün Allah bizi affetsin diyerek geçiştirmeye çalışanlardan eninde sonunda Türk milleti hesap soracaktır. Sizler soracaksınız. Ben de Aydın'ın bir evladı olarak günü geldiğinde bu darbe ortamını yaratanlardan hesabını teker teker sormazsam namerdim. CHP olarak hep meydanlardayız.

 

"AKLINIZ BAŞINIZA GELDİ DİMİ"

Mustafa Kemal demiş, laiklik, cumhuriyet, demokrasi bunlardan Türkiye vazgeçmemelidir. AK Parti genel merkezinde bile Atatürk posteri asmak zorunda kaldılar. Hani siz onlara iki ayyaş diyordunuz. Aklınız başınıza geldi değil mi? Bugün Atatürk'ün ipine sarılmaya başladınız. Eyvallah mutlu oluyoruz bundan ama cemaati temizlerken başka cemaatin kucağına tekrar atılmamaları için uyarıyorum. Sağlık Bakanlığı'nda menzil yapılanması var. Bütün askeri hastaneleri şimdi Sağlık Bakanlığı'na bağlıyoruz. Diğer cemaatlere karşı mücadele edelim.'' (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler