29 Mart 2024, Cuma

“Bu taşınmazın satışı Çinelilerin zararına olur”

4 Ağustos 2016, Perşembe 09:19

     


Çine Belediye Meclis Üyesi Veysel Tetik, Çine Belediyesi’nin Eskiçine Mahallesi'ndeki 270 dönümlük tarlayı satma kararına sıcak bakmadıklarını belirterek, “Bu taşınmazın satışı Çinelilerin zararına olur” dedi.

 

Çine Belediyesi Ağustos ayı meclis oturumunda gündem dışı söz alan Çine Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyesi Veysel Tetik, Çine Belediyesi’nin Eskiçine Mahallesi’ndeki 270 dönümlük tarlayı satışa çıkarmasının doğru bir karar olmadığını savundu.

Eskiçine Mahallesi’nde 270 dönümlük tarlanın Büyükşehir Yasası ile Çine Belediyesi’ne devrolduğunu söyleyen Veysel Tetik, şöyle devam etti:

“270 dönümlük tarlanın, dönümü 16 bin liradan 4 milyon 500 bin liraya satışa çıktığını duyduk. Böyle bir şey var mı? Bu şekilde çok büyük bir taşınmazımız yok. O bölgede şuanda toplulaştırma çalışmaları devam ediyor. İleriki dönemlerde bu tarla Çine Adnan Menderes Barajı’nın sulamasında faydalanılacak. Bu tarla bu haliyle kiraya verilse bile yıllık 50-60 bin lira kira getirisi olan bir gayrimenkul. İlla ki bu yer satılacaksa toplulaştırma ve sulama kanalı çalışmaları tamamladıktan sonra satışa çıksın. Çünkü şuanda dönümü 16 bin lira olan tarlanın bu işlemleri tamamlandıktan sonra dönümü 25 bin liraya çıkabilir. Bu tarlanın satışı hem belediyenin hem de Çinelerin zararınadır.”

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Şuana kadar bir alıcı çıkmadı. Bu önerini ve uyarını değerlendirelim. Kendi aramızda konuşalım” cevabını ver (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler