25 Nisan 2024, Perşembe

"Oy için Atatürk'ü harcayan haindir"

4 Haziran 2021, Cuma 09:26

     


Gazeteci Atilla Dağıstanlı, 'Baş Başa' programında Aydın gündemindeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dağıstanlı, Memleket Partisi'nin Aydın'da sönük kaldığını ve beklenilen etkiyi oluşturamadığını belirtti.

Deneyimli gazeteci Atilla Dağıstanlı, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Özlem Çerçioğlu Aydın'da başarılı olsa CHP'den 4-5 milletvekili çıkardı diyen Dağıstanlı, "Büyükşehir Belediyesi Aydın'da olmasına rağmen 4 milletvekili AKP'den çıkıyor. Başarılı olsan 4-5 milletvekilinin CHP'den çıkması lazım" diye konuştu.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU, ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NUN ADAYLIĞINI AÇIKLAMAK İÇİN Mİ GELDİ?"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aydın'a gelmesini değerlendiren Dağıstanlı," Ben toplantıya giderdim, giderdim ama hoş geldin ötesinde bir şeyler sorardım Sayın Kılıçdaroğlu'na. Oda muhatabı ben değilim diyebilirdi, Özlem Hanım bilir, Ali Çankır Bey bilir onu derdi ve benim sorumda boşa giderdi. Tam bir haftayı geçti, genel merkezden Söke'deki kokain olayıyla ilgili bir yanıt gelmedi. Ben Kılıçdaroğlu'na niye gideyim. Daha önce geldiğinde Fatih Akkentli, içeri zorla girmek istemişti oradaki koruma arkadaş sokmamıştı onu ondan sonra ne olduysa mucizevi bir şekilde Fatih Akkentli partiye döndü. Benim aklıma başka bir şey geldi. Acaba Özlem Hanımın adaylığını şimdi açıklamak için mi geldi? Bir bilgi de edinemedim şu saate kadar" dedi.

"ÖZLEM ÇERÇİOĞLU BAŞARILI OLSA 4-5 MİLLETVEKİLİ CHP'DEN ÇIKAR"

Özlem Çerçioğlu'nun seçimlerden önce başkanlığa adaylığını açıklamasını değerlendiren Dağıstanlı, "Özlem Çerçioğlu, adaylığını açıklamışsa o zaman bir kaynama var, Özlem Hanım bunun farkında. Yani üstü örtülemiyor, kapatılamıyor. Yani bir ilçe CHP'deyken son seçimde orayı kaybedip başka bir ilçeyi alıyorsun bu başarı mı? Değil, sanki bir takas. Zaten çelişki Büyükşehir Belediyesi'nin Aydın'da olmasına rağmen 4 milletvekili AKP'den çıkıyor. Başarılı olsan 4-5 milletvekilinin CHP'den çıkması lazım" diye onuştu.

"OY İÇİN ATATÜRK'Ü HARCAYAN HAİNDİR"

Geçtiğimiz günlerde Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiğine yönelik iddialar Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Hakaret iddialarını değerlendiren Gazeteci Dağıstanlı, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim'in bu konu hakkında sessiz kalmalarına eleştirilerde bulundu. Dağıstanlı, "Aydındaki STK'lar, siyasi partiler Atatürk'e hakaret eden bu insan için nasıl bir şey yaptılar. Yazımın birinde hiç aklınıza gelmedi mi dedim, AKP'nin kapısına bir çelenk koymak, müftülüğün kapısına siyah bir çelenk koymak. Bunun suç olup olmadığını bir avukattan öğrenebilirsiniz dedim. Ben buradan CHP milletvekillerinden çok AKP milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Rıza Posacı, Bekir Kuvvet Erim Beye soruyorum, siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milletvekilleri olarak Atatürk'e hakaret eden bir insan hakkında ne yaptınız? Buradan Aydın Müftüsüne sesleniyorum, senin ezanın bugün özgürce okunabiliyorsa, camilerinde ibadet yapılabiliyorsa bunu Mustafa Kemal Atatürk'e borçlusun. O küfrettiğin adamın getirdiği düzenle maaş alıyorsun. Peki ne yaptılar, CHP'li milletvekilleri ne yaptı? Oy için Atatürk'ü harcayan haindir. Kim olursa olsun, Atatürk'ün üzerine gelen ve hakaretlerine karşılık vermeyenler haindir. Her şeyimizi ona borçluyuz" diye konuştu.

"MEMLEKET PARTİSİ'NİN AYDIN'DA SÖNÜK OLMAMASI LAZIMDI"

Dağıstanlı, "Benim kişilerle işim yok. Memleket Partisi ve Aydın diye iki yazı yazdım ortalık karma karışık oldu. Cavit Yenipazarlı da, Barkan Kalınomuz da ikisi de benim arkadaşım. Ha biri olmuş, ha öteki olmuş beni ilgilendirmez, ben o partiden değilim. Ben gazeteciyim siyasetçi değilim. Şuna dikkat etmek gerekir diye söylüyorum, hep aynı şeyleri yapıp farklı sonuç bekleme. Cavit Yenipazarlı ve Barkan Kalınomuz birbirlerini tanıyorlar. Aynı partide de görev aldılar. Başımıza gelenler de hep aynı şeylerin tekrarı. Ben Aydın'a bakıyorum, güzel ve iyi niyetlerle başlayan bir eylem aynı düşünce yapısı içerisinde güdükleşmesin. Geçmişe baktığımızda Muharrem İnce'yi destekleyen kentlerin başında geliyordu Aydın. Bazı arkadaşların ceplerindeydi noter onaylı istifa belgeleri. Ne değişti peki? Buraya geldiğinde Muharrem İnce, Özlem kardeşim diyordu. Barkan Kalınomuz, İl Başkanlığına adaylığını koyduğu zaman destekledi. Benim gördüğüm Memleket Partisi kongresini yapsın, çıksın meydana ama Aydın'da sönük olmaması lazımdı, daha hareketli olması lazımdı" diye konuştu.

"KÜSKÜNLERLE BİR YERE GİDEMEZSİN"

Özlem Çerçioğlu'nun Memkeket Partisi üzerinde siyaseten bir kontrol sağlayabileceğini söyleyen Dağıstanlı, "Büyük resme bakarsan Özlem Hanım da yapar, başkası da yapar. Yani onu da, şunu da idare edeyim der, tek adama doğru gideyim der. Bu siyasetin kendi doğasında olan bir şey. Özlem Hanım bunu yaparsa ilk defa bir şey yapmayacak. Ama ne olacak, çocuk sakat doğacak. Ben Memleket Hareketi'ne bakıyorum, İYİ Parti'deki, MHP'deki küskünlerle bir yere gidemezsin. Çıkacaksın dürüst olarak biz bu yola çıktık, gelmek isteyen varsa bekliyoruz diyeceksin" ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 







 
Son Eklenen Haberler