20 Nisan 2024, Cumartesi

"Çine için heybemiz dolu"

4 Şubat 2017, Cumartesi 18:08

     


AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, gazetemizi ziyaret etti. Çine’nin nüfusunun 50 binin altına düşmesinin kendisini çok üzdüğünü ifade eden Savaş, Çine’yi hareketlendirecek projeler ürettiklerini belirtirken, “Çine için heybemiz dolu” dedi.

 

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, memleketi Çine’de 12 yıldır hizmet veren Çine Madran Gazetemizi ziyaret etti. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ı, Çine Madran Gazetesi İmtiyaz Sahibi Salih Özay, Çine Madran Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Elvan Uyar ve muhabir Arif Ali Uyguç ve Osman Yurttaş ağırladı. 

 

Çine Madran Gazetesinde ‘Korkulan oldu’ başlığı ile yer alan ve ilçe nüfusunun 50 binin altına düştüğünü kamuoyuna duyuran haberi okuduğunu söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Çine’mizin göç veren değil, göç alan bir ilçe olması için uğraşıyoruz. Ekonomik aktiviteler Çine’de nasıl artırılır, kendi kendine yeten bir Çine nasıl olur kafa yoruyoruz. Böyle bir Çine yaratmamız için ilk olarak ticari yaşamın hareketli olması gerekiyor. Üretim, istihdam olması gerekiyor. Bunun için Organize Sanayi Bölgemizde Çine Kaymakamı Özkan Demir Bey önderliğinde güzel şeyler yapıyoruz. Yatırımlar gün geçtikçe artıyor. Yüksek Okulumuzda öğrenci sayımızı artırdık ve daha çok artırmak için rektörümüz ile çalışmalarımız devam ediyor. En az bin öğrenci kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Çine Hükümet Konağımızı yeniliyoruz. Çinemize doğal gaz getiriyoruz. Çine’mize Fen Lisesi kazandırıyoruz” dedi.

 

CEZA EVİ EKONOMİYİ CANLANDIRACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan Çine’ye hapishane yapılması için söz aldığını ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Şimdi Çine’ye diyeceksiniz ki ceza evi ne alaka. Bugün Türkiye’nin bir çok yerine yaklaşık 170 adet ceza evi yapılacak. Çine’ye olmazsa başka yere yapılacak. 500 kişilik, bin kişilik yada 2 bin kişilik ceza evleri inşa edilecek. Çine’ye bin kişilik ceza evi yapılması demek, 250 infaz memuru demek. Bunun bakımı, temizliği var. Mahkumların yemesi, içmesi var. Ziyaretçiler var. Kapsamlı olarak bir yoğunluk olacak. Ceza evi ile birlikte esnaf kazanacak, şoför esnafı kazanacak. Çine’nin ekonomisi kazanacak. Şimdi böyle bir fırsat var iken biz niçin istemeyelim. Bu sonuçta yapılacak olan bir gereklilik. Çine’mizde 130 dönümlük bir hazine yerimiz var. Ceza evi genel müdürülüğü ile görüştüm, baş savcı ile görüştüm. Bakanımızdan da sözünü aldık” dedi.

 

 

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Çine için heybemiz dolu. Çine için önümüzdeki bir yıl içerisinde proje aşamasında olan ve farkındalık yaratacak hizmetlerimiz başlayacak. Bu hizmetlerin meyvelerini iki yıl içerisinde almaya başlayacağız. Her şey güzel olacak” diye konuştu.  (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler