16 Nisan 2024, Salı

“Aydın büyük ve güçlü Türkiye içerisinde yerini alacak”

3 Ekim 2015, Cumartesi 17:18

     


AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mustafa Savaş, Karpuzlu ziyaretinde hedefinin Aydın’ı üretim ve istihdam problemini çözmek olduğunu belirtirken, "Aydınımız büyük ve güçlü Türkiye içerisinde yerini alacak” dedi.

AK Parti Karpuzlu İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden AK Parti Aydın 3'üncü sıra Milletvekili Adayı Mustafa Savaş, 1 Kasım seçimlerinde partisine ve kendisine destek istedi. Mustafa Savaş’a, Karpuzlu ziyaretinde 1989-1994 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, 4 dönem Anavatan Partisi Aydın Milletvekilliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Cengiz Altınkaya, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, AK Parti Aydın İl Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

“TÜRKİYE’NİN GÜVENCESİ, İSTİKRARI AK PARTİDİR”

“7 Haziran’da seçim sonucunda halk, tek başımıza iktidar kurma görevi vermedi. Şuandaki tabloda da Türkiye’nin AK Parti iktidarına ihtiyaç olduğu anlaşıldı" diyen AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Süleyman Taner Çakar, "Türkiye’nin güvencesi, istikrarı AK Partidir. Bizler de bu çatı altında siyaset yapmaktan gurur duyuyoruz. 7 Haziran seçiminde Karpuzlu'da hep birlikte çalıştık, yüzde 48’lik bir oy aldık. Biz, doğru taraftayız. Bu seçimde de elimizden geleni yapacağız. Türkiye’nin ve çocuklarımızın geleceği için AK Parti bir oy daha fazla almalı" dedi.

“MUSTAFA SAVAŞ BAKAN ADAYIDIR”

Mustafa Savaş’a destek için Karpuzlu'ya geldiğini söyleyen Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı da, “Keşke Belediye Başkanınız da AK Partili olsaydı. Çünkü biz Yenipazar’da fazla sıkıntı çekmiyoruz, daha rahatız. Karpuzlu buna rağmen yüzde 48’lik oy aldığınız için tebrik ediyorum. Bu az bir rakam değil. Hedefimiz Aydın’da en az üç milletvekili çıkarmak. Mustafa Savaş’ı milletvekili olarak göndereceğiz ve Aydın’da milletvekili sayımızı hem artıracağız, hem de koruyacağız. Ben artık Mustafa Savaş’ı milletvekili adayı olarak görmüyorum. Milletvekili olarak görüyorum. Mustafa Savaş bir bakan adayıdır” diye konuştu.

“TARİHİ TEKRAR TEKERRÜR ETTİRMEYELİM”

1 Kasım seçimlerinin önemli olduğunu belirten AK Parti Aydın 3'üncü sıra Milletvekili Adayı Mustafa Savaş, “Bana her zaman sahip çıktınız. Karpuzlu'da yeni bir başarı hikayesi yaşayacağız. 7 Haziran’ın çok önemli olduğu, Türkiye üzerinde oyun oynadıklarını söylemiştik. Tek başımıza iktidara gelemedik. Son üç ayda yaşadıklarımızda, eski Türkiye’nin kırıntıları yavaş yavaş görülmeye başlandı. Aynı tablo bir kez daha tekrarlanırsa işimiz zor. Uyanık olmamız lazım. İstikrar ve güven ortamına sahip çıkmamız gerekiyor. Küresel güçler Türkiye üzerinde oyun oynuyor. 2001 yılında bir kriz yaşadık. O zaman bu ülke dizleri üzerine çökertildi. Eski günlerin yaşanmaması için bizim seferberlik ilan etmemiz lazım. Tarihsel olaylar aslında yeni değildir. Bize yeniymiş gibi gelir ama yeni olan bir şey yok. Tarih tekerrürden ibaret. Tarihi tekrar tekerrür ettirmemek elimizde. 1 Kasım akşamı sağ duyu, vicdan, ve akıl galip gelecek” dedi.

“AYDIN’NIN İŞ VE AŞ PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ”

Savaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Aydınımız büyük ve güçlü Türkiye içerisinde yerini alacak. Kadromuz çok güzel. Türkiye’nin ve Aydın’ın meselelerini bilen ve onların çözüm üretebilecek kapasiteye sahip arkadaşlarımız var. Bu kardeşinizin hedefi Aydınımızın üretim ve istihdam problemini çözmek. Siyaset elbette yapacağız. Bu işin doğasında var. Küçük talepleri karşılayacağız. Ama benim temel hedefim Aydınımın üretimde daha fazla pay almasını istiyorum. Aş ve iş problemini çözmesini istiyorum. 700 milyar dolar olan ihracatı, 5 milyar dolara çıkarmak istiyorum. Tanıdığım bildiğim sanayicileri kolundan tutup getireceğiz. Burada yatırım yapmasını sağlayacağız. Geçmişten gelen bürokrat kimliğimizle bunu başaracağız. Bu üretimden hak ettiği payı alacak. Bunu sağlamak benim boynumun borcudur” dedi.

Karpuzlu'nun yuvası olduğunu belirten Eski Bakan Cengiz Altınkaya ise, “Karpuzlu İlçesi doğumundan itibaren elimizde büyümüş, gelişmiş, renklenmiş ve canlanmış bir bölge. Bugün AK Parti Aydın Milletvekili Adayımız Mustafa Savaş’a destek için Karpuzluya geldik. Onun her zaman yanındayız” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler