24 Nisan 2024, Çarşamba

AK Parti'den CHP'ye ret

3 Eylül 2014, Çarşamba 10:30

     


Çine Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Çine Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığında toplanan meclis, 4 gündem maddesini görüşerek, karara bağladı.

 

Gündemin ilk maddesi olan Çine Belediyesi Stratejik Plan hazırlanması için komisyon kurulması ve Sivil Toplum Kuruluşları ile toplantı günlerinin belirlenmesi görüşüldü. Konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Stratejik palan hazırlayacağız. Bununla ilgili komisyon kuracağız. Birim amirlerimiz bu komisyonu oluşturacaklar. Sivil Toplum Örgütleri ve halkla toplantı yapıp, stratejik plan hazırlayıp önümüzdeki ay meclisimize sunacaklar. Bunu o zaman oylarınıza sunacağız. Bu sadece bilgi amaçlıydı” dedi.

 

AK PARTİLİLER'DEN RET

Gündemin ikinci maddesi olan İçkili Yer Bölgesi Tespiti görüşüldü. Bu madde de bilgi veren başkan Dinçer, “Yeniköy Mahallemizde bir vatandaşımızın alkollü işletme açma konusunda bir talebi var. Bu maddeyi geçen ay görüşmüştük ama iyi bir şekilde araştırmak için bu aya ertelemiştik” diye konuştu. Yeniköy Mahallesi Pazaryeri Meydanı'nda açılacak alkollü işletmeye ruhsat verilmesi konusunda AK Partili 7 Belediye Meclis Üyesi ‘ret’ kararı verirken, CHP’li 18 meclis üyesi kararı kabul ederek, gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

ALTINOVA MAHALLESİ OKUL BAHÇESİNE HALI SAHA YAPILACAK

Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Altınova İlkokulu içine sentetik halı saha yapılması konusu görüşüldü. Meclis üyelerine bilgi veren Dinçer, kurumun Çine Belediyesi'nden okul bahçesine halı saha yapmak için 1 dönümlük yer tahsisi istediğini söyledi. Yapılan görüşmelerin ardından 5 yıllığına yer tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemin son maddesinde Çine Belediyesi'nin bazı maktu vergi ve harç tarifelerinin gruplar olarak belirlenmesi görüşüldü. Bu madde hakkında bilgi veren Dinçer, “Eski sistemde reklam vergileri her sokakta aynıydı. Metrekare üzerinden hesaplanıyordu. Kaç metre kareyse ücretini o şekilde alıyorduk. Büyükşehir Kanunu'na göre her sokağın genişliğine, büyüklüğüne ve hareketliliğine göre değişiyor. Bunu belirlemek için komisyona sevk edeceğiz. Komisyon bir ay boyunca çalışacak bize daha sonra rapor sunacak” ifadelerini kullandı. Yapılan görüşmelerin ardından karar, oy birliği ile ilgili komisyona sevk edildi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler