18 Nisan 2024, Perşembe

Nereden buldunuz bu şehri

3 Ağustos 2016, Çarşamba 09:21

     


Çine, Senegal’in St. Louis kenti ile kardeş oldu.

 

Çine Belediye Meclisi ağustos ayı oturumunu Yeni Fen İşleri Hizmet Binası toplantı salonunda Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığında gerçekleştirdi.

 

Tek gündem maddesi olan Senegal’in St.Louis şehri ile belediyenin 'kardeş kent' olması konusunu görüşmek için toplanan meclis üyeleri, teklifi oybirliği ile kabul etti.

 

AK Partili Yücel Eşiyok ve Celal Üpbül ve CHP’li Tayfun Aslan ve Mehmet Güler'in mazeretli olarak katılamadıkları toplantıda meclis üyelerine bilgi veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Nereden buldunuz bu şehri, diyorsanız biz bulmadık. Dış İşleri Bakanlığı Mali İdareler Genel Müdürlüğü yazı göndermiş. Bu şehirle kardeş şehir olun diye. Bizim de bunu meclisten geçirmemiz gerekiyor. Dışişleri Bakanlığı'nın tavsiyesi üzerine kardeş olacağız. Gidip görür müyüz ama bilemiyoruz” dedi.

Madde oybirliği ile kabul edildi.

Ek gündem maddesi olarak gelen Sarıoğlu Mahallesi 305 ada, 11 parsel sayılı taşınmaz malikinin 1/1000 ölçekli imar planı uygulaması da imar komisyonuna sevk edildi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler