16 Nisan 2024, Salı

"Aydın ve Çine'yi parmakla gösterilen vilayetler yapacağız"

3 Mart 2019, Pazar 18:20

     


Cumhur İttifakı AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, memleketi Çine'nin Eskiçine Mahallesinde konuştu. "Eğer biz bu işi yapamayacak isek bize de oy vermeyin, samimi olalım" diyen Savaş, "Biz iddialıyız, Aydın ve Çine'yi parmakla gösterilen vilayetler yapacağız" dedi.

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

Cumhur İttifakı AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Cumhur İttifakı AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celal Özden, AK Parti'li ve MHP'li yöneticiler, Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Çine'nin Eskiçine Mahallesini ziyaret etti. Cumhur İttifakı'nın belediye başkan adayları Eskiçine'liler tarafından coşkuyla karşılandı. Eskiçineli vatandaşlar Cumhur İttifakı AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş için kurban kesti. Aydın'ın kayıp yıllarını telafi etmek istediklerini belirten Savaş, 31 Mart 2019 akşamı Aydın'ın destan yazacağını ve yapılacak olan yatırımlar ile Aydın'ın hak ettiği kalkınmayı gerçekleştireceğini ifade etti.

"ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN"

Cumhur İttifakı AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, "Bu kardeşiniz elinden geldiğince gücü yettiğince sizlere hizmet etmek için çalışıyor. Bazı taleplerinizi karşılayamadık bazılarını karşıladık. Elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz. Benim sevdam derdim Aydın. Bu sevdam ve derdim için gece gündüz doğduğum büyüdüğüm topraklara borcumu ödemek için çalışmaya devam ediyorum. Sizler beni vekil olarak Ankara'ya gönderdiniz. Allah sizlerden razı olsun. Cumhur İttifakı çok önemli. Buradan milletin adamları güzel insanlar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Doktor Devlet Bahçeli'ye huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak benim için onur ve şereftir. Sizlerinde Büyükşehir Belediye Başkanının bir Çine'nin avladının aday olarak gösterilmiş olmasının gurur kaynağı olduğunu düşünüyorum. Bu dönem hem Celal abiye Çine'de, Aydın'da bana sahip çıkacağınıza inancım tam. 24 Haziran'ı sindiremeyenler hala pusuda bekliyorlar. Cumhur İttifakı 15 Temmuz ruhudur, yeni kapı ruhudur, Çanakkale ruhudur, Kurtuluş Savaşı ruhudur. Milli birlik ve dayanışmanın ruhudur. Davamıza sahip çıkacağız. Bu dava mazlumların yanında olma davasıdır. Bu dava milletin iktidar olma davasıdır. Bu dava milletin iktidarda muktedir olma davasıdır. Bu dava demokrasiye sahip çıkma davasıdır. Bu dava eli kanlı demokrasi düşmanlarına karşı koyabilme davasıdır. Bu dava tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek vatan olma davasıdır" dedi.

"MENDERES KİRLENMEYECEK"

Aydın ve Çine'nin kayıp yılları olduğunu belirten Savaş, "Bu kayıp yılları telafi etmek için gereken ne ise yapacağız. Bu kardeşiniz doyduğu, bereketli topraklara insanlarına sahip çıkmak için yola çıktı. Allah yol açıklığı versin. Allah'ın izniyle hem Çine, hem Aydın hak ettiği yere ulaşacak. Bunların derdi hizmet değil. İşleri güçleri reklam. Özellikle Çine'dekilerin ise tarla satmak. Hizmet edemiyorlar, edemedikleri gibi sürekli erzak dağıtıyorlar. CHP'li büyükşehir belediye başkanı boy boy posterlerini asıyor. Ya bu hanımefendi 2002'den buyana Aydın siyasetinin içinde kendisini tanıtmaya gerek var mı? Bakın son 5 yılda bu hanımefendinin kendi reklamına harcadığı para 100 trilyon. Sizlerden kanalizasyon olmadığı halde atık su parası aldılar. Arıtma olan yerde kanalizasyon yok. Arıtmalar çalışmıyor. Büyükşehir belediyesi Menderesi kirlettiği için bir buçuk trilyon ceza ödüyor. Yazıktır, günahtır. Ben başkan olduğumda Menderes kirlenmeyecek.

"EFE A.Ş. İSİMLİ ŞİRKET KURACAĞIZ"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kendisi için 'sosyal belediyecilikten anlamaz' sözünü hatırlatan Savaş, "Hanımefendi demiş ki o sosyal belediyecilikten anlamaz. Ne var anlamayacak, bunu en iyi zaten AK Parti yapıyor. Biz yapıyoruz. Birde demiş ki o ticaretten anlar. Evet bunu doğru söylemiş ben ticaretten anlarım. Efe A.Ş. isimli bir şirket kuracağız. Lojistik filo oluşturacağız. Çiftçimizin ürünlerini paraya çevireceğiz. Soğuk hava depoları, mandıralar kuracağız. Yıldız bir şirket kuracağız. Bunların yaptığı gibi iki kamyon patates, iki kamyon portakal alıp geçici çözümler üretmeyeceğiz. Kalıcı çözümlerle üreticimizin cebine daha çok para girmesini sağlayacağız. Ürünlerimizi paketleyecek ve satacağız. Çine'de yem fabrikası kuracağız. Akçaova'da organize hayvancılık bölgesi kuracağız. 31 Mart'tan sonra Ankara'nın eli Aydın ve Çine'ye değecek" dedi.

"KİMSEYLE DİYALOG KURMUYOR"

Milletvekilliğinin rica, belediye başkanlığının icra makamı olduğunu ifade eden Savaş, "Milletvekilliği bir rica makamıdır. Biz sizlerin talebini bürokratlara aktarırız. Ancak belediye başkanlık makamı bir icra makamıdır. Senin iki dudağından çıkan söz, bir talimat hemen yerine getirilir. Bunun mazereti olamaz. Biz Çine'ye doğalgazı getireceğiz dedik getirdik. Nitelikli okul getireceğiz dedik getirdik. Yüksek okulda derslik sayısını artırdık. Çine OSB'nin şuanki doluluk oranı yüzde yüz. Genişlemek için arazi arıyoruz. Fabrika sayısı artacak. Çine'de doğan çocuklarımızın karnı Çine'de doyacak. TOKİ'yi yapacaktık ama pinpon topu gibi bir Büyükşehir Çine Belediyesine, bir Çine Belediyesi, Büyükşehir'e yazışmalar gelip gidiyor engelliyorlar. Hükumet Konağı onuda engellediler. Kendisi yapamadığı işleri bizim engellediğimizi söylüyor. Bürokrasi engelliyor diyor. Sen bize geldin mi yok. Ama mazeret çok. Kimseyle diyalog kurmuyor. Böyle bir belediye başkanı iş üretebilir mi, üretemez" şeklinde konuştu.

"BU İŞİ YAPAMAYACAK İSEK BİZE DE OY VERMEYİN"

Çineli hemşehrilerine Aydın ve Çine'den yana tavır almalarını talep eden Savaş, "Bun şunu söylüyorum. Kim daha iyi hizmet edecekse oyunuzu ona verin. Kim daha iyi iş görecekse. Siyasi görüşleriniz farklı olabilir. Bu memleket meselesi. Sizden ricam bu. Eğer biz bu işi yapamayacak isek bize de oy vermeyin. Samimi olalım. Biz iddialıyız. Aydın ve Çine'yi parmakla gösterilecek vilayetler yapacağız. Çünkü Aydın ve Çine bunu hak ediyor. Hükumetinde gücünü yanımıza alarak fark yaratacağız" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler