25 Nisan 2024, Perşembe

“Bizim ve belediye başkanlarımızın tavrı bellidir”

3 Şubat 2017, Cuma 11:02

     


CHP Aydın Milletvekili ve NATOPA Başkan Yardımcısı Metin Lütfi Baydar, Çine İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. Baydar’ın bu ziyaretinde Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, yönetim kurulu üyeleri ve partililer hazır bulundu.

 

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’ün ''Aydın’daki belediye başkanları referandum görüşlerini açıklasınlar'' sözünü eleştiren Baydar, “Bizim ve belediye başkanlarımızın tavrı bellidir” dedi.

 

“ÖZ KENDİSİNİ PARTİYE KANITLAMA İHTİYACI MI HİSSEDİYOR?”

Abdurrahman Öz’ün, açıklamasını eleştiren Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “Abdurrahman Öz mecliste anayasa oylaması gizli yapılırken, kullandığı oyu gösterme ihtiyacı hissetti. Biz böyle bir şey hissetmedik. Kabine girdik, oyumuz kullandık. O, kabin dışında hatta göstererek oy kullandı. Biz tabi bundan dolayı bazı şüpheler duyuyoruz. Acaba Abdurrahman Öz kendisini partiye kanıtlama ihtiyacı mı hissediyor? Yani bir sıkıntı mı var? Kendisiyle ilgili bir suçlama mı var? Neden böyle bir şey yapma ihtiyacı duydu, diye düşünüyoruz. Bu suçlamalardan kurtulmak için de şimdi tavrını ‘Evet’ ve ‘Hayır’ noktasına getirerek herkesin ‘Evet’ ya da ‘hayır’ demesini, kendine ait olan masumiyet karinesini, gizli olan oyunu açıklamasını istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim tavrımız net. Bizim abdestimizden bir şüphemiz yok. 'Milletvekilin böyle bir şey yapmış olması, acaba kendine atfedilen FETÖ suçlamalarını bastırmak ve örtmek için mi' diye düşünmeden edemiyoruz. O yüzden bizim belediye başkanlarımız Cumhuriyet Halk Partilidir. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımız tavrı, nasıl oy kullanacağı bellidir” dedi.

 

“BİZİM TAVRIMIZ NETTİR”

Baydar, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Bu, bir seçim çalışması değil. Bu, bir referandum. Ülkenin bekası konuşuluyor. Herkesin partiler üstü bir tavırla. Bu ülkenin, bugüne kadar herkesin olduğu makamı yakaladığı, bu kurumları oluşturan bu temel yapının, rejimin değişip değişmeyeceği konusu oylanacak. Burada partiler üstü bir anlayışla herkesin kalkıp buna ‘Hayır’ diyeceğini inanıyoruz. Çok fazla bu konu, siyasi polemik konusu yapılmasın. Biz referandumda döneminde siyasi polemik yapmayı hedeflemiyoruz. Vatandaşa, olayı, çıplak yalın haliyle anlatmak istiyoruz. Ama siyasi polemik yaparsa da biz siyasi polemiğin ustasıyız. O yüzden ustaca cevaplarımızı da veririz. Bu tip şeylerle sadece kendi partisinin kamuoyuna bazı mesajlar vermiş olur. Bu laflar bizim bir kulağımızdan girer, diğer kulağımızdan çıkar. Bizim tavrımız nettir. Bizim abdestimizden bir şüphemiz yok” diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler