25 Nisan 2024, Perşembe

“Lağım suyu Menderes'e akıyor”

2 Ekim 2015, Cuma 17:34

     


AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem, Çineli muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyen, Büyükşehir’in hiçbir hizmet yapmadığını ve Aydın'ın arıtma sorunu olduğunu söyleyen Erdem, “Lağım suyu Menderes’e akıyor” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 750 milyon liralık bütçesinin doğru yönetilmediğini iddia eden Erdem, seçim öncesi mahallere patates ve soğan dağıtılmaya başlandığını savundu.

Büyükşehir Yasası’nın temel amacının halka hizmet etmek olduğunu vurgulayan Erdem, Aydın’ın vizyonu olmayan bir kent haline geldiklerini iddia etti.

Aydın İl Özel İdaresi’nin, Türkiye’nin en zengin özel idarelerden biri haline geldiğini ifade eden Mehmet Erem, “Çünkü 2007 yılında jeotermal kanunu çıkardık. Aydın’ın altında da sıcak su olduğu için alanlar satıldı. Yüzde 50’si Özel İdare’ye geldi. Kurulan işletmelerin yüzde 1’de Özel İdareye para ödedi. Böyle olunca da Özle İdarenin bir anda kasası doldu. Bu paralarla köylerimize çeşitli hizmetler etme şansı oldu. Para varsa hizmet olacak, para yoksa hizmet olmaz. Bu arada da bir süreç yaşandı. Büyükşehir Yasası çıktı. Aydın 30 büyükşehir arasına girmiş oldu. Şuanda yeni bir dönem ve yeni bir sayfa açıldı. Büyükşehir yasasında değişiklik olabilir mi? Olabilir. Neler değişir? Onu şuanda bilemeyiz. Onu da zaman gösterecek” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR'İN KAYNAĞI DOĞRU KULLANILMIYOR”

Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ AK Parti olarak bu yasayı niye çıkardık. Biz şunun için çıkardık. Hizmet dağılmasın. Hizmet tek elde toplansın, doğru kurgulansın ve doğru programlansın. Hizmet, hızlı, çabuk ve kaynaklar israf edilmeden götürülmesi için. Büyükşehir yasasının temel mantalitesi budur. Büyükşehir’e büyük bütçe teslim edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu yılki bütçesi 750 milyon lira. Özel İdaresi 2003 yılında 35 milyon lira. Bugünkü Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin toplam bütçesinin yüzde 5’i kadardı. Biz, Büyükşehir Yasasını çıkarırken şunu düşündük. Bir kere küçük belediyeleri ortadan kaldıralım. Oralardaki kaynak israfını ortadan kalksın. Devletin oralara verdiği paraları Büyükşehir verelim, tek merkezden iyi bir organize etsin ve hizmeti doğru götürsün. Yıllardan beri çözemediğimiz sorunlar var. Altyapı sorunları çözülmedi. Hala daha kanalizasyon olmayan mahallelerimiz çoğunlukta. Hala daha arıtma tesisi kuramayan ilçelerimiz var. Çöp depolanma alanları yapılmamış.”

“BİN 500 TANE PARALI ASKER ALMIŞ”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yüklenen Erdem, şöyle konuştu:

“Aydın’ın haritasını açacaksın önüne. Aydında çöp depolama alanları yapacaksın. Doğusunda, ortasında, güneyinde ve batısında çöp depolama alanları olacak. Elinde 750 milyon liralık bir bütçe var. Çöpler artık dereye yuvarlanmasın. Oraya buraya atılmasın. Modern çöp depolama alanlarında depolansın. Bir yandan altyapı hizmetlerine gir. Biran evvel artıma tesislerini bitir. Suyu, toprağı ve akarsuları kirletme. Lağım suları bugün Aydın, merkezdeki 50 bin konutun, 25 bin konutun lağım suyun Menderese arıtılmadan akıtılıyor. Eski Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu zamanında Osmanbükü Mahallesi yanında bir projelendirme yapıldı. O projelendirme de Hüseyin Aksu gittikten sonra bir arpa boyu yol alınmadı. Hiç hareket olmadı. Sadece Aydın merkezde değil. Birçok ilçede aynı sorun var. Menderesi, çaylarımızı derelerimizi kendi elimizle kirletiyoruz. Büyükşehir’e diyor ki kanun. ‘Ey Büyükşehir Belediye Başkanı sana büyük para veriyorum. Ama bu sorunları hallet. Çocuklarımıza ve geleceğimize daha temiz bir toprak bırak. Sen bunların biran evvel yap’ diyor. Patates ve soğan dağıt demiyor. Bunları da yap ama birinci görevin olanları ilk önce yap. Araç organizasyonunu kur. Köyden mahalle dönüşen yollarını gir. Mahalleler de tarımsal sulama ile ilgili projeleri gerçekleştir. Elinde kocaman bir bütçe var. Bunun 30-40 milyon lirasıyla, bin 500 tane ‘lejyoner’ paralı asker alıyorsun. Bin 500 kişini altında bir araçla vızıl vızıl dolaşıyorlar. Bunları sahaya salıyor. Onların masrafını ödüyor. 7 Haziran’da seçim vardı dağıttı. Şimdi yine seçim var yine dağıtıyor. Dağıt. Biz buna karşı değiliz. Ama kardeşim bir şehrin geleceğini karartma. Vizyonsuz bir şehir ve vizyonu olmayan bir kent haline geliyoruz. Bizim derdimiz budur.” (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler