25 Nisan 2024, Perşembe

“Kendi mahallesine gelen hizmeti şikayet eden muhtar olur mu?

2 Eylül 2016, Cuma 15:42

     


Çine’nin Elderesi eski muhtarı İsmet Yorulmaz, geçtiğimiz günlerde Muhtar Ahmet Yaldız’ın yaptığı belediyeye yönelik açıklamaların şık olmadığını söyledi. Yorul, “Kendi mahallesine gelen hizmeti şikayet eden böyle muhtar olur mu?” dedi. Muhtarın, Çine Belediyesi'ne karşı siyasi bir tavır içinde olduğunu belirten Yorulmaz, ''Hizmet edenleri rencide etmesi de mahallemiz adına utanç verici'' diye konuştu.

 

Elderesi Mahallesi’nde 23 yıl muhtarlık yaptığını ve 2009 yılındaki seçimlerde görevi Muhtar Ahmet Yaldız’a devrettiğini söyleyen eski muhtar İsmet Yorulmaz, “2009 yılına kadar muhtarlık yaptığım süre içinde Elderesi Mahallesi'nin su sorunuyla mücadele ettim. Özellikle 1990-2000 yılları arasında susuzluktan dolayı çok sıkıntı çektik. Neredeyse mahallemiz göç etme noktasına gelmişti. Kendi gayretlerimle 4 hayvan suyu göleti ve kendi imkanlarımızla 2 gölet yaptık. 24 saat suyumuz akar duruma geldi, mahallemizi suyla buluşturduk. Ardından Çalat Göleti'ni yaptırdık. Sulama sorununu tamamen ortadan kaldırdık. Şebeke ve ishale hattının bakımı için 2008 yılında Aydın İl Özel İdaresi'nden 50 bin lira para çıkarttım. 2009 yılında yerel seçimlerde muhtarlık Ahmet Yaldız’a geçince, konunun takipçisi olmasını söyledim. Olmayınca bu para geri gitti. Varlık içinde yokluk çekiyorduk. Biz bu göletleri mahallelerimizle birlikte çok zor şartlarda yaptığımız için böyle harap olmasına da gönlüm razı olmuyordu. O günde beri sulardan sağlıklı bir şekilde faydalanamıyoruz. Her yerde olduğu gibi köyümüzde de susuzluk sorunu had safhaya ulaşınca muhtar, mahallemizden para toplayarak sorunu çözme yoluna gitti. Mahalle halkı buna sıcak bakmadı. Ben de çözüm olarak Çine Belediye Başkanımız Enver Salih Dinçer’i arayıp yardım istemeyi önerdim. Başkanımızı aradım. Sıkıntı büyükse hem kepçe hem de boru temin etmek konusunda memnuniyetle yardımcı olacağını söyledi. Ben de ‘Mahalleliler olarak hep birlikte belediyeye gidelim, bir an evvel sorununu çözümünü sağlayalım’ dedim. Ancak muhtar gelmedi ve teklife yanaşmadı. İki gün sonra kepçe hemen gelip çalışmaya başladı. Boruların da sipariş verildi.

MUHTAR BELEDİYEYE KARŞI SİYASİ TAVIR SERGİLİYOR

Muhtarımız, bu gelişme karşısında yapamadığı hizmetlerden dolayı, kendini kurtarmak için işin içine siyaseti sokup belediye hakkında gazeteye demeç verdi ve hizmet edenleri de rencide etti. Bu durum, mahallemiz adına utanç vericidir. Muhtarın belediyeye karşı tavrı tamamen siyasidir. Muhtar, bağımsız ve tarafsız olmak zorundadır. Kendisi AK Parti delegesidir. Ben de AK Partiliyim. Hizmetin mahallemize gelmesi için hiçbir zaman siyasi davranmadım. Hizmetin siyaseti olmaz. Biz bu memleketin insanı olarak her partiye saygı duymak mecburiyetindeyiz. Bize yardımcı olan, 2008 yılında bize maddi yardım çıkaran İl Genel Meclisi üyelerine, belediye başkanlarına, belediye başkan yardımcılarına ve bize hizmet elini uzatan herkese teşekkür ediyor, onlara saygı duyuyorum. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu günlerde mahalle muhtarımız konuyu siyasileştirmiştir. Polemik yaparak ortaya nifak sokmaya kalkmış ve mahallemizle belediyeyi karşı karşıya getirmeye çalışmıştır. Hepimizi rencide etmiştir. Bu gibi davranışlar kimseye fayda getirmez. Kendisini sakin ve mantıklı olmaya davet ediyoruz” dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler