23 Nisan 2024, Salı

AK Partili vekiller idama 'evet' diyecek

2 Ağustos 2016, Salı 19:46

     


Çine'de AK Parti tarafından gerçekleştirilen ve Çinelilerin yoğun ilgi gösterdiği 'Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü'nde, bazı kişilerin sürekli idam diye haykırmasını değerlendiren AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem, mecliste idama 'evet' diyebileceklerini ifade etti.

 

AK Parti'nin gerçekleştirdiği 'Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü'nde bazı kişiler sürekli olarak 'İdam isteriz' sloganı atınca, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, şunları söyledi: ''Ne diyor Amerikalı komutan? Bunlar bizim arkadaştı, neden içeri aldınız?' diyor. Sonra yumuşadı ama laf ağızdan bir kere çıkar. Amerika Birleşik Devletleri, hain terörist başını bize teslim edeceksin. Başka çare yok. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde idam kararı önümüze gelirse Aydınlılar adına gururla biz de evet diyeceğiz.''

AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş ise idam isteyen Çinelilerin haklı olduklarını ifade ederek, "60 İhtilali'nde o güzel, kibar insan, rahmetli Adnan Menderes'i astılar. Memleket sevdalısı bir insandı. Gerçekten çok kibardı. Bugüne kadar darbe ve darbe teşebbüsünde bulundular ve hiç ceza almadılar. Bu sefer ceza vermezsek olmaz. Çünkü bunların yaptığı diğer darbelere de rahmet okutuyor. Türk milleti hem vatanını, hem namusunu kurtardı. Allah muhafaza, darbe gerçekleşseydi, şu anda bambaşka bir Türkiye'de yaşıyor olacaktık. İdam cezası milletin talebi ile birlikte mecliste önümüze geldiğinde gereken neyse onu yapacağız" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler