29 Mart 2024, Cuma

45 projenin akıbetini sordu

2 Ocak 2020, Perşembe 16:56

     


AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Mutlu Menderes Eşiyok, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in seçim sürecinde vaat ettiği 45 projenin akıbetini sordu.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Belediye Meclisi 2020 yılının ilk toplantısında gündem dışı konuşmalarda AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Mutlu Menderes Eşiyok, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in seçim sürecinde vaat ettiği 45 projenin akıbetini sordu. 2019 yılının boş geçtiğini ifade eden Eşiyok, Başkan Dinçer'den yapılması düşünülen projeler hakkında bilgi talebinde bulundu.

 

BAŞKAN DİNÇER PLANLARINI ANLATTI

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Otel inşaatımız olacak, bahçesini ise kır düğün bahçesi şeklinde yapacağız. Cumhuriyet Parkını yenileyip, düğün yapılacak şekilde yapacağız. Kültür Merkezi ile komplo bir çalışma olacak. Düğün salonlarımız yetersiz geliyor, düğün salonu yapmaya devam edeceğiz. Bir tane kreş yapacağız. Yollarımızı yapıyoruz. 2020 planlarımız şimdilik bu şekilde" dedi.

 

"ÇİNE HALKI BÜYÜKŞEHİR'DEN YETERİNCE HİZMET ALAMIYOR"

Cumhur İttifakı AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Mutlu Menderes Eşiyok ayrıca Çine Belediyesi'nin Büyükşehir'den yeterince hizmet alamadığını ifade ederek, İller Bankası'na Çine halkına hizmet için devletten gönderilen bütçeden Büyükşehir'e aktarılan paralara dikkat çekti. Eşiyok, Didim ve Kuşadası'na yapılan yatırımın Çine'ye yapılmadığını, Çine halkının hak ettiği yatırımları Büyükşehir'den alamadığını belirtti.

 

"ÇİNE KESİLEN PARANIN ÜZERİNDE YATIRIM ALDI"

Çine için devletten aktarılan gelirin Çine Belediyesine gelmeden yüzde 30'unun Büyükşehir'e ve yüzde 10'unun ise ASKİ'ye aktarıldığını söyleyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, geride bıraktıkları 5 yılda Çine'nin kesilen paranın çok daha üstünde bir yatırım aldığını belirterek, "Büyükşehir yasasını eleştirdik, yine eleştiririz. 2020 yılında Büyükşehir ilçemize bir kültür merkezi kazandıracak. Bu yatırım 10 milyondan aşağı bir maliyete sahip değil. Yollarımız Büyükşehir tarafından asfaltlanıyor. Her yaz ayı geldiğinde asfaltlar yenileniyor. Sıcak asfalt çalışmalarımız olacak. Çine'de dikine giden caddeler sıcak asfalt olacak" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler