29 Mart 2024, Cuma

“Aydın’ın ihracatının 5 milyar dolar olması lazım”

1 Ekim 2015, Perşembe 14:16

     


AK Parti Aydın Milletvekili adayları, Çine’deki sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bir araya geldi. AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Çineli Mustafa Savaş, “Aydın’ın ihracatının 5 milyar dolar olması lazım, bir yılda Aydın için 700 milyon dolarlık ihracat yetersiz” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem ve diğer milletvekili adayları Mustafa Savaş, Hilmi Yıldırım, Hakan Çağlar Erürker, Çine’de sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Köfteci Dede’de bir araya geldi. Kahvaltıya, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, İl Kadın Kolu Başkanı Mediha Turgut, Çine İlçe Kadın Kollar Başkanı Nurten Payza, İl Gençlik Kolu Başkanı Enes Yıldız, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Cine Ziraat Oda Baskan Vekili Mehmet Bal, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, 144 Nolu Çine Tariş ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Enver Gökbel, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz, Çine Genç İşadamları Derneği Başkanı Ali Dinçer, Çine Eğitim Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Alp Dinçer, Çine Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yücel Eşiyok, Çine Esnaf Derneği Başkanı Erkan Gökaslan, Akçaova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Önder Çakır, Çine Birlik Kooperatifi Başkanı Yusuf Gültekin, 191 Nolu Taşıyıcılar Birliği Başkanı Kenan Şahin ve partililer de katıldı.

"BİZ SİZLERDEN MESUT BAHTİYARIZ"

Kahvaltı sonrası AK Parti Aydın Milletvekili adayları tanıtıldı. Sivil toplum kuruluş temsilcileri ile sorunlar masaya yatırıldı. Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, AK Partili milletvekili adaylarına ‘biz size destek veriyoruz, sizden hizmet istiyoruz’ dedi. AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’ün de kendisi gibi sert bir görünümü olduğunu söyleyen ve Öz’e ‘seni her zaman böyle sert ve mert olarak görmek istiyoruz’ diyen 144 Nolu Çine Tariş ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Enver Gökbel, “Mustafa Savaş beyi her zaman destekliyoruz. Biz sizlerden mesut bahtiyarız” dedi. Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Mustafa Savaş'ın kendilerine çok faydası olduğunu belirtti. Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, AK Parti kadrolarından kendilerine ve Çine'ye daha çok hizmet etmelerini söyledi.

AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Adayı Mehmet Erdem, 1 Kasım’ın normal seçimlerden farkı olduğunu belirtirken, “Bu mesele Türkiye meselesidir. 1 Kasım’da sandıktan güçlü bir siyasi iktidar çıkmalıdır” dedi. Mısırda belirlenen fiyatın düşük olduğunun söylenmesinin üzerine Mehmet Erdem, şunları söyledi:

‘’Pamukta dünya piyasalarında ABD’nin büyük aktör olması Çin’in devreye girmesi, fiyatların aşağıya çekilmesi, ABD’nin dünya piyasasına pamuk vermesi sebebiyle bir kırgınlık oluşmuştu. Neticede pamuktan kaçış oldu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde mısıra prim ilk AK Parti döneminde verildi. Mısıra doğru bir kayma oldu. Bu kayma katlanarak artmaya başladı. Türkiye’nin ihtiyacından fazla mısır üretimi oluşmaya başlandı. Devlet bir fiyat açıklaması yapmıyor. Piyasa aktörlerinin durumuna göre Toprak Mahsulleri fiyat dengelemesi yapıyor. Piyasada aktörlerin oyun oynamaması için devlet düzenleyici görevi görüyor. Mısıra daha fazla prim versek daha çok fiyatlar verse Toprak Mahsulleri, mısıra daha çok eğilim olacak. Bu sefer daha çok çöküş yaşarız. Bu da çok kötü olur.”

“AYDIN İÇİN HAYALLERİM VAR”

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Mustafa Savaş, Aydın için hayalleri olduğunu söyledi. Aydın’ın ihracat fiyatının 700 milyon dolar olduğunu ve bu rakamın Aydın için yetersiz ve komik olduğunu söyleyen Savaş, ihracatı 5 milyar dolara ulaştırmak için çaba sarf edeceğini dile getirdi. AK Parti’nin milletvekili adaylarının içerisinde yer alan kadronun çok iyi olduğunu ifade eden Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siyaset tabii ki de yapacağız, ama Aydın ile ilgili hedeflerim var. Aydın’da iş, aş problemi var ve ben bu problemi çözmek istiyorum. İşsizlik var fakat bunun ötesinde mesleksizlik sorunu var. Bunları çözmeliyiz. Bunları yapacak kadro ve kardeşiniz burada. Aydın’da tarımsal sanayinin artması lazım. Birbirini tetikleyen entegre yatırımlarının olması lazım. Reel sektörün sorunlarını bilen, finansı bilen, yatırımı bilen kardeşiniz olarak bu hayallerimi gerçekleştirmek için hepinizin desteğine ihtiyacım var. Çine’nin sorunlarını çözmek için desteğinize ihtiyacım var. Bu konuda mazeret yok. Bu konuda ciddi ciddi sizden destek istiyorum. Bu güne kadar hiçbir karşılık beklemeden var gücümle Çine için çalıştım. 1 Kasım’dan sonra da çalışacağım tabi ki de ama bu güne kadar hatır gönül işiyle bürokrasideki tanışıklığımız ile bunları halletmeye çalıştık. Birde siyasi kurumunda desteğini ve gücünü daha kuvvetli bir şekilde almak ve bu sorunların üstüne gitmek ve çözmek istiyorum. Bu çok önemli.

“3 BİN ÖĞRENCİ OKUYABİLECEĞİ BİR EĞİTİM KAMPÜSÜ”

Çine ekonomisinin canlanması için göçü durdurmamız ve üniversitede ki öğrenci sayısını artırmamız lazım. Çine’de 3 bin öğrencinin okuyabileceği bir eğitim kampüsü yapılmasını düşünüyorum. Merkeze yakın bir yerde olmalı ve esnafımız faydalanmalı. Yeni açılacak bölümler öğrencilerin daha çok talep ettiği sosyal bilimler ve iktisat olmalı. Adnan Menderes Üniversitesi rektörü benim okul arkadaşım ve ben bunun sözünü arkadaşımdan aldım. Bunun gerçekleşmesi, bu hayalimin gerçeğe dönmesi için daha da güçlü bir konuma gelmeliyim. Ben Aydın ve Çine sevdalısı bir kardeşinizim. Organize Sanayi bölgemizi hareketlendirmeliyiz. Çiftçilerimize verilen imkanlar, destekler, krediler var daha iyisini yapmaya çalışacağız. Elbette eksikliklerimiz var. Daha yapacağımız çok işimiz var.

“GÜNEŞ ENERJİLERİ KURMALIYIZ”

Sulama Birlikleri ile ilgili bir megavata kadar lisans almadan güneş enerjisi kurabilme yetkisi var. Bunların örnekleri var. Bu örneği memleketimize taşımalıyız. 1 Kasım’dan sonra bunu da yapacağız. Hem çiftçimizin elektrik maliyetini aşağı çekmeye, hem de sulama birliklerinin gelirini artırmaya yarayacak.

“LİSANSLI DEPOCULUK İÇİN KAFA PATLATIYORUM”

Biz pamuk, mısır yapıyoruz. 4 yıldan bu yana lisanslı depoculuk için kafa patlatıyorum. Burada hayata geçireceğiz. Zeytinyağımızı sıkıp gönderiyoruz, mısırımızı alıp, gönderiyoruz. Tarımdan elde edilen geliri artıracağız, ürünlerimizi tarımsal sanayide kullanılabilecek hale getirmemiz gerekiyor. Katma değer yaratmamız lazım, bunu yaparsak istihdam yaratırız, istihdam yaratırsak gelir artar, gelir artarsa esnafın işi artar. Bunları işlememiz lazım.” (OSMAN YURTTAŞ/DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler