28 Mart 2024, Perşembe

Sünnet ameliyatında 2 ila 7 yaş arasına dikkat

29 Ağustos 2016, Pazartesi 16:07

     


Aydın ve çevre illerine sünnet hizmeti veren Çine Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Ümit Yılmaz, sağlıkçılar olarak 2 ila 7 yaş arası çocuklara sünnet ameliyatını tavsiye etmediklerini, ancak zorunlu görülen durumlarda sünnet yaptıklarını bildirdi.

Çine Devlet Hastanesi olarak, yaz ayları ile okulların 15 günlük ara tatillerinde sağlıklı koşullarda sünnet hizmeti verdiklerini belirten Çine Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Ümit Yılmaz, sünnetin dini bir vecibe olmasının yanı sıra bazı durumlarda zorunlu bir ameliyat olduğunu açıkladı. Tıbbi olarak uygun yöntemlerle her yaşta yapılabilmekte olan sünnetin 2 ile 7 yaş arası erkek çocuklarda çocuğun psikolojisini olumsuz etkileyebileceği düşüncesi ile çocuğun ya kendisini tam olarak ifade edebileceği 7 yaşını doldurmasının bekletilmesi ya da henüz kendini ifade edemez olduğu 2 yaş altı dönemlerde yapılmasının daha uygun olduğunu ifade etti. Dr. Ümit Yılmaz, sünnet işlemi sırasında erken yaşta yapılan muayene ile birlikte çocuğun ileriki dönemlerde yaşayabileceği problemlere karşı da erken müdahale şansı bulduklarını söyledi.

 

Poliklinik ve ameliyat hizmetlerinin yanı sıra Aydın ve çevre illerinde yaşayan çocuklara verdikleri sünnet hizmetinden dolayı mutlu olduklarını belirten Üroloji Uzmanı Yılmaz, yoğunluk nedeniyle yaz ayları ve eğitim öğretim sezonunun ara döneminde günde en fazla 2 sünnet ameliyatı yapabildiklerini bildirdi.

 

MUAYENE, ERKEN MÜDAHALE VE ÖNEMİ

Sünnetin dini bir vecibe olmasının yanı sıra erkek çocuğunun yaşayabileceği birçok rahatsızlığı da önlemesi açısından önemli bir ameliyat olduğunu ifade eden Dr. Yılmaz, sünnet derisinin iltihabi hastalıkları ya da darlığı gibi birçok rahatsızlığın sünnet işlemi ile ortadan kalktığını kaydetti. Yılmaz, bunun yanı sıra sünnet derisi altında idrar toplanması ve sonuçta iltihaba dönüşüp böbreklere zarar vermesi durumunun da sünnetten sonra görülmediğini ve yapılacak olan sünnet öncesi muayene ile inmemiş yumurtalar varsa tespit edilerek problemin giderildiğini açıkladı. Şeker gibi hastalıkların dahi bu muayeneler esnasında tespitinin mümkün olduğunu bildiren Yılmaz, sünnet ameliyatı ve öncesinde yapılan muayenenin sağlık açısındaki önemine vurgu yaptı.

 

SAĞLIKLI ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Çine Devlet Hastanesi’nde sünnet ameliyatının ameliyathanede sağlıklı ve güvenilir koşullarda gerçekleştiğini belirten Ümit Yılmaz, ameliyatların dikişli olarak yapıldığını ve dikişlerin açılan yaranın daha hızlı iyileşmesini sağladığını, ameliyat sonrası verilen ilaçlar ile çocuğun ilerleyen vakitlerde acı çekmemesi için önlemler aldıklarını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler