16 Nisan 2024, Salı

Çineli veteriner hekimlerden üreticiye destek

29 Temmuz 2016, Cuma 08:26

     


Aydın Veteriner Hekimler Odası'na kayıtlı Çineli veterinerler ilçe hayvancılığının bugünkü durumunu ve sorunlarını görüştü. Veteriner hekimlerin birlik vurgusu yaptığı toplantıda, hayvan üreticilerine sahip çıkmaya devam edileceği, her zaman olduğu gibi ticaretin değil, hekimliği ön planda tutulacağı ifade edildi.

Aydın Veteriner Hekimler Odası'na kayıtlı Çineli veteriner, Çine Ziraat Odası toplantı salonunda bir araya geldi. Aydın Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu'nun da katıldığı toplantıda veteriner hekimler ilçedeki sorunlarını masaya yatırdı.

 

UÇMAKLIOĞLU, HEKİMLERDEN DİKKATLİ OLMALARINI İSTEDİ

"Çineli hayvan üreticilerine nasıl daha çok faydalı olabiliriz?" sorusuna en iyi cevapların arandığı toplantıda konuşan Aydın Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, Çineli veterinerlere birlik olmaları ve hayvan üreticilerine en iyi şekilde yardım etmeleri konusunda uyarıda bulunurken, veteriner hekimleri, sahada her zaman dikkatli olmaları konusunda uyardı. Uçmakoğlu, salgın hastalıklar hususunda da daha tedbirli ve dikkatli olunması konusunda veteriner hekimlerden hassasiyet istedi.

 

"TİCARETİ DEĞİL, HEKİMLİĞİ ÖN PLANDA TUTMALIYIZ"

Aydın Veteriner Hekimler Odası Çine Temsilcisi ve aynı zamanda Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, "Biz veteriner hekimler olarak Çine'de sahalarda en fazla gezen kişileriz. Hayvan üreticisinin olmazsa olmaz yardımcılarıyız. Ama bu konuda bir şeyin önemine dikkat çekmek istiyorum. Eğer hayvan üreticileri olmaz ise biz de yok oluruz. Bu yüzden hayvan üreticilerini sıkmamamız, onlara elimizden geldiğince yardımcı olmamız gerekiyor. Onları ticari bir kazanç kapısı olarak görmemeliyiz. Ticareti değil, hekimliği ön planda tutmalıyız. Bu konuda veteriner hekimlerimizin hayvan üreticilerine yardımlarının olduğunu biliyorum ve bunun böyle devam etmesini temenni ediyorum. Çine'de 75 bin büyükbaş 28 bin küçükbaş hayvan var. Bu saha hepimizin, hepimiz sahip çıkmalı ve birbirimize yardımcı olmalıyız. Üreticilerimize her yönden yardımcı olmalı ve onların modern hayvancılık düzeyinde hayvancılık yapmalarına katkı sağlamalıyız ki; bu, hepimizin kalkınması açısından büyük önem taşıyor. Kaliteli tohumlar kullanmalı ve ilaçlar konusunda üreticimizi bilgilendirmeliyiz. Hangi ilaçlar sonrasında ne sürede süt kullanılır ya da kullanılmaz, söylemeli ve et ve süt üretimi konusunda kalitenin artırılması için hayvan üreticilerine destek olmalıyız. Tecrübeli veteriner arkadaşlarımız genç arkadaşlarımıza yardımcı olmalı. sığır çiçeği ve şap hastalığı gibi hastalıklar ile mücadelede bakanlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte hareket etmeli ve acilen önlenmesini sağlamalıyız" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler