19 Nisan 2024, Cuma

Halka ulaşabilmek için din görevlilerine bilgi verdi

27 Mayıs 2014, Salı 17:35

     


Çine Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Doktor Elif Yalçın, Çine Müftülüğü'nün Mutat Toplantısı'na katıldı. Yalçın, müftülük personeli ile daha çok vatandaşın bilgilendirebileceğini söyleyerek, halkı bilinçlendirmeleri için din görevlilerine Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgi verdi.

 

Çine Müftüsü Feyyaz İdin'in de katıldığı toplantıda mahallelerde bulunan vatandaşlara ancak cami görevlileriyle ulaşılabileceğini belirten Yalçın, şu bilgileri verdi:

"KKKA kenedeki mikropların sebep olduğu ölümle de sonuçlanabilen bir hastalıktır. Bulaşmaması için hayvanların üzerindeki keneye ve hayvanların kan, idrar ve diğer vücut sıvılarına çıplak elle dokunulmamalı. Vücudundaki keneyi en kısa sürede eldiven ve kene kartı ile çıkarılıp, kene kartı yoksa bez veya naylon poşet ile tutarak çıkarılmalı. Kene çıkarılamazsa sağlık kuruluşlarına gidilmeli. Riskli alanlara giderken açık renkli, kapalı elbise giyilmesi ve pantolon paçalarının çorap içine sokulması ya da çizme giyilmeli. Ayrıca riskli alanlarda oturulacak yerlere açık renkli örtü serilmesini ve vücuda tırmanan keneyi çıplak elle dokunmadan uzaklaştırılmalı." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler