25 Nisan 2024, Perşembe

Sağlık için ev ev dolaşıyorlar

26 Mart 2018, Pazartesi 17:55

     


Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 'Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor' projesi kapsamında harekete geçti. Türk Kızılay'ına kan bağışı için destek veren gençler, halkın sağlık sorunları ve çözümü için ev ev dolaşarak yardıma muhtaç kimselere umut oluyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 'Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor' projesi kapsamında çalışmalarına başladı. Türk Kızılayı'nın ilçedeki kan bağışı kampanyalarına halkı davet etmek için sokak sokak dolaşarak kan bağışına teşvik eden gençler, evde bakıma muhtaç kimseler ile yaşlıların sağlık sorunlarına da el attı. Çine Merkez Çarşı Camisi'nde vatandaşların tansiyonlarını ölçerek, sağlık durumları hakkında bilgiler veren gençler, evlere de girdi. Çine'de yardıma muhtaç kimselerin bakımlarını üstlenerek sağlık sorunlarının çözümü için uğraş veren gençler evde bakımlarını yaptıkları kişiler için hastanelerden randevu da alıyor. Üstelik yardımsever gençler muayenenin ardından hastaları eve dönene dek yalnız bırakmıyor.

 

MORAL VE UMUT OLUYORLAR

Çine'nin ilk ve tek kadın muhtarı Hamitabat Mahalle Muhtarı Nilgün Bulut Akgümüş, yardıma muhtaç kimselere el uzatmak isteyen gençlere yardımcı oluyor. Muhtar Akgümüş, "Gençlerimizin yürütmüş olduğu projede yer almak benim için büyük bir onur. Gençlerimiz ile yaşlılarımızı, yardıma muhtaç kimseleri ziyaret ederek, onları sevindiriyoruz. Gençlerimiz tansiyonlarını ölçüyor, eksiklikleri not alıyor, giderilmeye çalışılıyor. Hasta ise hastaneden randevu alarak hastanede tedavisi ve geri dönüşüne kadar hastaya yardımcı oluyorlar. Sağlıkçı gençlerimiz için tecrübe niteliği taşıyan bu proje hastalar ve yardıma muhtaç kimselere moral ve umut oluyor" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler