25 Nisan 2024, Perşembe

ÇDH'de tarihi operasyon başarıyla sonuçlandı

25 Ekim 2018, Perşembe 15:27

     


Çine Devlet Hastanesi'nde 3 ay önce görevine başlayan kulak burun boğaz doktoru Ozan Barutçu hastanede bir ilke imza attı. Hastanede ilk kez mikroskopik kulak zarı ve kemikçik tamiri (Timpanoplast) ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Bunday 3 ay önce Çine Devlet Hastanesinde hizmet vermeye başlayan kulak burun boğaz doktoru Ozan Barutçu, mikroskopik kulak zarı ve kemikçik tamiri (Timpanoplast) ameliyatı gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 yıldır giderek artan işitme kaybı, kulak akıntısı şikayeti bulunan Zehra Gökalp'e yapılan muayene ve çekilen kulak tomografisinde hastanın kulak zarının tamamen delik olduğu, kemikçiklerin eridiği ve fonksiyon görmediği saptandı. Yapılan işitme testinde ise ileri derece işitme kaybı tespit edildi. Opr. Dr. Ozan Barutçu tarafından yapılan cerrahi operasyon başarı ile sonuçlandı. Hastaya hiçbir cerrahi iz bırakmadan mikroskopik olarak kulaktan alınan kıkırdakla kulak zarı tamiri ve kulak kemikçiklerin onarımı operasyonu (Timpanoplasti) başarıyla gerçekleştirerek hastanın tekrardan sağlam bir kulak zarı ile daha iyi bir işitme sağlandı.

 

BİR ÇOK AMELİYAT GERÇEKLEŞTİRİLE BİLİNİYOR

Çine Devlet Hastane Başhekimi Engin Tetik, hastanede görev yapmaya başlayan kulak burun boğaz doktoru Ozan Barutçu ile bir çok kulak ve burun ameliyatı yapabilir durumda olduklarını ifade ederken, kulak burun boğaz doktoru Ozan Barutçu ve ekibine hastanede ilk kez gerçekleştirdikleri ve başarı ile sonuçlanan operasyon sonrası teşekkürlerini iletti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler