28 Mart 2024, Perşembe

Mobil KETEM Çineli kadınların hizmetinde

25 Nisan 2017, Salı 18:24

     


Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında hizmet veren ve kadınlarda kanser taraması gerçekleştiren Mobil KETEM, Çine Devlet Hastanesi bahçesinde Çineli kadınlara ücretsiz olarak hizmet vermeye başladı.

 

Çine Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Ali Mustafaoğlu, Mobil Ketem’in Çine’de bir ay hizmet vereceğini ifade ederken, yoğun ilgi olduğunda ve uygun görüldüğünde bu sürenin uzatılabileceğini belirtirken, “Kalp, damar hastalıklarından sonra en çok ölüme sebep olan hastalık kanser. Çoğu kanserin kesin tedavisi mümkün değil, erken safhalarda yakalanır erken tanı saptanırsa hastaların çoğu kurtulabilmektedir. Mobil KETEM, kadınlara göğüs, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanser taraması hizmeti vermektedir. Biz ulaşabildiğimiz kadınları telefon yardımı ile bilgilendirerek, Mobil KETEM’e davet ediyoruz. Hedefimiz 30 ile 69 yaş arası kadınlar. Ulaşamadığımız kadınlar ise saat:13.002dan 17.00’a kadar birimimizi arayarak randevu alabilirler. Her kadın mutlaka 2 yılda bir kanser taraması yapmalı. Sağlığımızı ihmal etmeyelim, her şeyin başı sağlıktır” dedi.

 

KADINLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Çine Devlet Hastanesi bahçesinde hizmet veren Mobil KETEM’e Çineli kadınların yoğun ilgi gösterdiği ve sağlıklarını ihmal etmeyerek kanser taramasından geçtikleri görülürken, taramadan geçen kadınlar, diğer kadınlara Mobil KETEM’e gelerek tarama yaptırmaları konusunda uyardı. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler