19 Nisan 2024, Cuma

"Çine'yi kanserden kurtarabiliriz"

22 Mart 2018, Perşembe 09:15

     


Çine Toplum Sağlığı Merkezi, Mart Ayı Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı dolayısı ile muhtar ve imamlara kalın bağırsak kanseri hakkında bilgiler verdi. Muhtar ve imamlardan kanser ile mücadelede destek isteyen Çine Toplum Sağlık Merkezi Kanser Birim personeli Sezer Aydın, "Çine'yi birlikte kanserden kurtarabiliriz" dedi.

 

Çine Toplum Sağlığı Merkezi, Mart Ayı Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı dolayısı ile Çine Belediye Kültür Merkezi'nde mahalle muhtarları ve imamlara Kalın Bağırsak Kanseri hakkında bilgiler verdi. Bilgilendirme toplantısına

Çine Toplum Sağlık Merkezi Müdürü Ensar Uygun ve Çine Müftüsü Mehmet Atay da katıldı. Yetkililer, bağırsak alışkanlıklarında değişim, uzun süren ishal kabızlık, bağırsakta tam boşalmama hissi, dışkıda kan, karında şişkinlik kramp şeklinde ağrı veya gaz şikayeti, nedeni olmaksızın kilo kaybı ve sürekli yorgunluk hallerinde, Çine Toplum Sağlığı Merkezi, Çine Devlet Hastanesi yada diğer sağlık kuruluşlarına giderek, kontrolden geçmelerini isterken, bu kontrollerin ihmal edilmemesi gerektiğini hastalık ile mücadelede erken teşhisin öneminin büyük olduğunu ifade etti. Kanser ile ilgili ilçede gerçekleştirdikleri çalışmalarda mahalle muhtarları ve imamlardan yardım isteyerek, halkı kontrollerini yaptırmaları konusunda teşvik etmeye davet eden Çine Toplum Sağlık Merkezi Kanser Birim personeli Sezer Aydın, "Çine'yi birlikte kanserden kurtarabiliriz" dedi. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler