24 Nisan 2024, Çarşamba

ÇDH tam kadro hizmette

20 Aralık 2016, Salı 09:00

     


Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik, hastanenin uzman kadro konusunda eksikliklerinin giderildiğini açıkladı.

 

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan doktor sıkıntıları ve hastane içerisindeki donanım eksikliğine değinen Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik, Çine Devlet Hastanesi'ndeki 11 aylık görev süresince hastanedeki değişiklikleri aktardı. Çineli Başhekim Engin Tetik, ilk olarak hastanedeki uzman kadro eksikliğinin giderilmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Düne kadar göz, nöroloji, radyoloji uzmanları ve acil pratisyen hekimlerin çoğunun Aydın Devlet ve Atatürk devlet hastanelerinden gelerek hizmet verdiklerini belirten Başhekim Tetik, “11 aylık süre zarfı içerisinde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Doktor Ercan Korucu, Radyoloji Uzmanı Gülşah Gedikli Turgut, Kardiyoloji Uzmanı Mithat Selvi, Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Murat Kaşıkcı’yı hastanemize kazandırdık. Nöroloji uzmanımız haftada 5 gün hastanemizde bulunuyor. Radyoloji uzmanımız hastanemizde her gün ultrason çekimi yapılabiliyor. Kardiyoloji uzmanımız eko (Ekokardiyografi) çekimlerini hastanemizde yapılması için istekte bulundu ve kalp hastalıklarını daha doğru tanı koyabileceğini, mesleğini daha iyi icra edebileceğini söyledi. Hayır sever bir vatandaşımız tarafından temin edilen cihaz ile hastanemizde kalp rahatsızlıklarına büyük çoğunluğuna tanı konulabiliyor” dedi.

 

DİYALİZ HASTALARI İÇİN EK BİNA

Çineli diyaliz hastalarının Aydın’a gitmekten kurtarmak istediklerini ifade eden Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik, “Hastanemizde 11 yataklı diyaliz ünitemiz hizmet veriyor. Önümüzdeki günlerde hastane bahçemize ek bir diyaliz binası inşa edilecek. Şu an 35 hastamıza hizmet veriyoruz ancak yeni bina yapıldığında 70 diyaliz hastamıza bakabileceğiz” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Çine Devlet Hastanesi’nin şu an yüzde 50 doluluk oranı ile hizmet verdiğini belirten Başhekim Tetik, ihtiyaç olduğu takdirde ek binalar ile hastanenin büyütülebileceğini söylerken hastanede yapılan iyileştirmelerde emeği geçen AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz’e, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Selma Özcan’a, AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun ile parti yönetim kurulu üyelerine, Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer ve diğer tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. (ARİF ALİ UYGUÇ)







 
Son Eklenen Haberler