28 Mart 2024, Perşembe

Temiz bir dünya ve sağlıklı yaşam için yürüdüler

20 Mayıs 2016, Cuma 17:59

     


TEMA Vakfı Çine Şubesi, Çine Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımı ile çevre temizliği ve sağlıklı yaşama teşvik yürüyüşü düzenledi. Etkinlikte bisiklet sürmenin olumlu yanlarına dikkat çekmek amacıyla bisikletler de yer aldı.

 

Yürüyüş, Çine Hükümet Meydanı'nda başladı. Öğrenciler, çevre kirliliğine ve sağlıklı yaşama dair hazırladıkları pankartlar ile sağlıklı yaşam ve çevre kirliğine ilişkin farkındalık oluşturdu. Yürüyüş, Kuvayı Milliye Parkı'nda son buldu. Etkinliğin ardından öğrencilere Çine Belediyesi tarafından tavuk üstü pilav ve ayran ikram edildi.

TEMA Vakfı Çine Şubesi’nin çevre temizliği ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla düzenlediği etkinliğe Çine Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, TEMA Vakfı İlçe Temsilcisi Salih Bozkurt, TEMA Vakfı İlçe Temsilci Yardımcısı Hülye Meyda, Çine Kültür Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Ayhan Uyguç, Anadolu Lisesi Müdürü Ali Kaya, Anadolu Lisesi öğretmenleri Çağrı Barutçu, Songül Şenbulut, Zeynep Aybey ve TEMA Vakfı üyesi, yeşil yaprak sahibi Anadolu Lisesi 9-C, 9-D, 10-A, 10-B, 10-C, 11-B, 11-C, 12-B, 10 C sınıfı öğrencileri katıldı.

“SAĞLIĞI BOZULAN YİNE İNSANLAR OLUYOR”

TEMA Vakfı Çine Temsilcisi Salih Bozkurt, tüm dünyanın temiz olmasını ve insanların iş yerlerine giderken bisiklet kullanmalarını istediklerini ifade etti. Bozkurt, hava kirliliğinin su ve toprağın da kirlenmesi demek olduğunu ve bu kirliliklerin insanlara olumsuz bir şekilde geri döndüğünü ve sağlığı bozulanın yine insanlar olduğunu söyledi.

“AFRİKA’DA ÇOCUKLAR AÇLIKTAN ÖLÜRKEN…”

Çine Kaymakamı Özkan Demir ise, “Sağlıklı yaşam için yürümeliyiz. Sağlıklı yaşamak için yürümek ve bisiklete binmek gerekiyor. Vatandaşlarımız bunu biliyor ama bu konuda gayret göstermeleri lazım. Kısa mesafelerde araç kullanmamalıyız. Kent yaşamı hareketi sınırlayan dar bir alan, bu nedenle sağlığımıza daha çok dikkat etmeliyiz. Çağımızın hastalığı obezite ve Afrika’da insanlar açlıktan ölürken diğer tarafta kilo problemi yaşayan çocuklar ve insanlar var. Şehir yaşamının gereğidir yürümek ve hareket etmek. Bunları yaşamımıza monte etmemiz lazım” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler