26 Nisan 2024, Cuma

Çine’nin gözü yine karardı!

19 Kasım 2015, Perşembe 08:23

     


Bundan 3 yıl önce göz doktoru bulunmayan Çine Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Emel Şen’in, 2015 yılının Haziran ayından bu yana kısa aralıklarla sürekli rapor alması nedeniyle sağlıklı hizmet alamayan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Göz sağlığının önemine dikkati çeken Hüsamettin Kıvrak, Çine Devlet Hastanesi yetkililerinden sorunun giderilmesini istedi.

Uzm. Dr. Hüseyin Levent Denizli’nin Aydın Devlet Hastanesi’ne atanmasının ardından uzun süredir göz doktoru bulunmayan Çine Devlet Hastanesi’ne atama yapılmamış ve 2012 yılında Erzurum Hınız Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Emel Şen’in Çine Devlet Hastanesi’nde göreve başlamasıyla hastanedeki göz polikliniği boşluğu doldurulmuştu.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Emel Şen’in bu yılın Haziran ayından bu yana sürekli rapor aldığı iddia edildi. Ayrıca Şen’in sürekli 10 günlük raporlar aldığı ve bu nedenle yerine geçici doktor atanamadığını iddia eden vatandaşlar, hastane yönetiminin bu sorunu çözüme kavuşturmasını ve göz polikliniğinin sürekli hizmet vermesini istedi.

"AYDIN'A GİTMEK İSTEMİYORUZ"

Gözünden rahatsız olan ve Çine Devlet Hastanesi Göz Polikliniğinden randevu almasına rağmen Uzmanı Op.Dr. Emel Şen’in rapor alması nedeniyle randevusunun iptal edildiğini söyleyen Hüsamettin Kıvrak (40), şöyle konuştu:

“Emel hanım gerçekten çok iyi bir doktor. Sanırım bir rahatsızlığından dolayı sürekli hizmet veremiyor. Sık sık rapor alıyor ve hastalarına hizmet veremiyor. Emel hanım Çine’nin tek göz doktoru. İlçemizin nüfusu yaklaşık 50 bin, az değil. Organize Sanayi kuruldu, birçok insan Çine Sanayi Sitesi’nde göze zarar verebilecek tehlikeli işlerde çalışıyor. Tüm bunlara rağmen zaten bir tane olan göz doktorumuz Emel hanım da hizmet veremediği için, vatandaşlarımız mağdur duruma düşüyor. Ben gözümden rahatsızım, Çine Devlet Hastanesi’nden randevu almıştım, Emel hanım rapor aldı diyerek randevumu iptal ettiler. Şuanda benim gibi birçok gözünden rahatsız kişiler Aydın’daki hastanelere tedavi olmaya gidiyor. Aydın’a gitmek de maddi yükü çoğaltıyor. Kesinlikle ilçemizde sürekli hizmet veren bir ya da iki göz doktoru olmalı. Hastane yönetiminden bu sorun hakkında çözüm üretmelerini istiyorum. Doktor Emel hanıma da acil şifalar diliyorum.” (DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler