29 Mart 2024, Cuma

Çine’de bin 50 bayana kanser taraması yapıldı

17 Ağustos 2015, Pazartesi 12:00

     


Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın önderliğinde ve eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Dilek Didem Ayyıldız’ın koordinatörlüğünde Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğünün yürüttüğü Mobil KETEM, şuana kadar Çine’de bin 50 bayana kanser tarama testi yaptı.

21 gün önce Çine Devlet Hastanesi bahçesinde hizmet vermeye başlayan Mobil KETEM aracı, ilçedeki bayanlara meme kanseri ve rahim ağzı kanser taraması hizmeti vermeye devam ederken, ilk günden bu güne kadar günde 50 bayan olmak üzere toplamda 1050 bayanda kanser taraması gerçekleştirdi. Çineli bayanların sağlığı için hizmet veren Mobil KETEM çalışanları ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları birlikte yürüttükleri çalışma ile ilçedeki bütün mahallelerden bayanların Mobil KETEM aracına gelmesini ve taramadan geçmelerini sağladı. Mahalle muhtarının da kanser taraması için seferber olduğu bu organizasyonda Çine Belediye otobüsleri de bayanların ulaşımını sağlamada yardım ediyor.

Ücretsiz olarak Çineli bayanlara hizmet eden Mobil KETEM aracının bir hafta daha kesin olarak ilçede faaliyetlerini sürdüreceği bildirilirken, bunun üzerine ayrıca bir hafta daha ilçede kalmasının da sağlanabileceği öğrenildi. Taramaların sonuçları ise en erken bir ay sonra belli olacak. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler